Újabb nő vádolja nemi erőszakkal Gérard Depardieu-t

Ezúttal egy spanyol író-újságíró állítja, hogy a francia sztár 30 évvel ezelőtt megerőszakolta Párizsban.

A jelenleg 51 éves Ruth Baza Spanyolországban nyújtott be panaszt a színész ellen a rendőrségen. Baza állítása szerint az eset 1995. október 12-én történt Párizsban, a Roissy Films produkciós cég irodájában, ahol a Cinemania nevű magazin számára készített interjút Depardieu-vel. Az incidens idején még csak 23 éves nő arról számolt be, hogy az akkor 46 éves sztár

„bármiféle beleegyezés nélkül belé hatolt”, amely aktus alatt ő teljesen úgy érezte magát, „mintha megbénult volna”.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, egy 22 éves fiatal francia színésznő, Charlotte Arnould 2018-ban azzal vádolta a színészt, hogy megerőszakolta párizsi villájában. Az ügyben először 2019-ben bizonyítékok hiányában megszüntették az eljárást a sztár ellen, 2022-ben azonban a hatóságok úgy döntöttek, folytatják a nyomozást.

Depardieu idén februárban egy berlini premieren. Forrás: Tristar Media / Getty Images


A legújabb vádló, Ruth Baza egyébként azt nyilatkozta, hogy az agya teljes mértékben törölte a traumatikus eseményt, amivel kapcsolatban

csak akkor tértek vissza az emlékei, amikor idén áprilisban elolvasta a Mediapart nevű honlap oknyomozó cikkét, amelyben 13 nő vádolta Depardieut-t szexuális bántalmazással.

A spanyol törvények alapján a nemierőszak-tevők maximum 15 év börtönbüntetéssel büntethetők. Azt viszont még nem tudni, Baza kezdeményezett-e eljárást Gérard Depardieu ellen, vagy megelégedett azzal, hogy panaszt tett.

Ennek azonban sajnos nincs túl nagy jelentősége, mivel Franciaország nem valószínű, hogy kiadná a sztárt, mert a francia törvények szerint már elévült az 1995-ös eset.

A nő viszont ennek tudatában tett lépéseket – mint mondta, más, hasonló dolgokat átélt embereket akar ezzel arra biztatni, hogy álljanak elő és leplezzék le bántalmazójukat.


(via The Guardian)