Újabb szinkronbotrány: végre megszólalt Rozsomák magyar hangja

Megtörte a csendet Sinkovits-Vitay András azzal kapcsolatban, hogy ő lesz-e Hugh Jackman szinkronhangja a Deadpool & Rozsomákban.

Ahogy arról a múlt héten mi is beszámoltunk, kijött egy újabb előzetes a július 25-én érkező Deadpool 3-hoz, azaz a Deadpool & Rozsomák című szuperhősfilmhez. Mikor a kedvcsináló szinkronos verziója is napvilágot látott, rögtön kitört a botrány szinkronrajongói körökben, mivel abba nem Hugh Jackman megszokott magyar hangját, Sinkovits-Vitay Andrást hallhattuk Rozsomákként.

 

Ide kattintva találjátok a szinkronos előzetest

Kiderült, hogy hozzák vissza Rozsomákot a Deadpool 3-ban

Kijött egy előzetes a július 25-én érkező Deadpool 3-hoz, azaz a Deadpool & Rozsomákhoz.

Tovább


A közösségi médiát azonnal ellepték a Farkast/Rozsomákot több mint húsz éve szinkronizáló Sinkovits-Vitay-rajongók kommentjei (amelyek között a „mi ez a sz*r szinkron?!” még szolidnak számított). A botrány akkorára dagadt, hogy a Magyarszinkron.hu szakmai oldal is felkérte a Facebookon a művészt, hogy nyugtasson meg minden X-Men- és Farkas-rajongót, hogy továbbra is ő lesz Rozsomák hangja az új Deadpool-film végleges szinkronjában.


Az egyébként gyakran előfordul, hogy az első szinkronos előzetesekben még nem a végleges hangot használják, akár azért, mert az adott szinkronművész nem ér rá ilyen rövid határidővel, akár azért, mert még folyamatban vannak vele a tárgyalások. Mint kiderült, a jelek szerint Rozsomák és Sinkovits-Vitay András esetében is ez a helyzet. A Hugh Jackman mellett többek közt a Jóbarátok Chandlerének magyar hangjaként is ismert színész ugyanis válaszolt egy rajongó kérdésére saját Facebook-oldalán (az alábbi poszt alatt található a komment).


„Jelenleg még minden kiforratlan és egyeztetés alatt áll, de hamarosan minden tisztázódik, akkor tudok rá válaszolni.

Nagyon köszönöm a türelmét, baráti üdvözlettel: András” – olvasható Sinkovits-Vitay válasza, ami egyáltalán nem megnyugtató, hiszen annak az esélyét is felveti, hogy nem sikerül megegyeznie a színésznek és a szinkronstúdiónak. Ez történt ugyanis nemrégiben Liam Neeson következő filmje (vélhetően az In the Land of Saints and Sinners) és a sztár jól megszokott szinkronhangja, Csernák János esetében, akit anyagi okokból egyszerűen lecseréltek. Erről itt és itt írtunk korábban.


(via promotions.hu)

 

A korábbi botrány

Gyalázatosan keveset fizettek volna Csernák Jánosnak Liam Neeson szinkronjáért, nem vállalta a munkát

Az ismert szinkronszínésznek 40 ezer forintot ajánlottak fel a brit sztár új filmjéért, de ő kétszer ennyit kért volna. Nem adták meg neki – válogatott szitkokat kapott a szinkronstúdió válaszul!

Tovább