Utolsó filmjén dolgozik Clint Eastwood?

A 92 éves rendezőtől egy csavaros thrillerre számíthatunk.

Maga a hollywoodi ikon erősítette meg, hogy egy újabb, valószínűleg utolsó filmen dolgozik a Warner Bros. számára, melyet ő ír és rendez (hogy szerepet is vállal-e benne, azt egyelőre nem tudni). A projekt jelenleg Juror #2 (‘A kettes számú esküdt’) munkacímen fut, és

a sztori egy bírósági per esküdtjét követi nyomon, aki lassacskán rájön, hogy lehet, ő felelős az áldozat haláláért.

Nem is Clint Eastwood filmje lenne, ha nem ütné fel a fejét benne valamiféle morális dilemma, így a főszereplőnek azzal kell szembenéznie, hogy ennek a tudásnak a birtokában hogyan viselkedjen majd a per során.

A projekt még folyamatban van, egyelőre még nincs kitűzve premierdátum, de annyi már kiszivárgott, hogy a főszerepet egy bizonyos ifjú hollywoodi sztár kaphatja. Eastwood szeretne gyorsan haladni a filmmel, melyet a bennfentesek utolsó alkotásként tartanak számon, ám ezt a színész/rendező még nem erősítette meg.

Forrás: Frazer Harrison / Getty Images

 

Eastwood legutóbb 2021-ben jelentkezett mozifilmmel, ám a Cry Macho - A hazaút hatalmasat bukott. Közben a Discovery felvásárolta a Warner Mediát, és bár az új elnök-vezérigazgató, David Zaslav azt mondta: “senkinek nem tartozunk szívességgel”, Eastwood filmje zöld utat kapott.

Ha valóban elkészül a Juror #2, ez lesz Eastwood rendezői karrierjének negyvenedik filmje. Ebből két alkalommal is Oscar-díjat nyert: 1993-ban a Nincs bocsánatot, 2005-ben pedig a Millió dolláros bébit jutalmazták a Legjobb rendező kategóriában.

(via Far out)