Varázslók, Jedik, gyűrűhordozók kíméljenek - Ezekkel a filmekkel lehet kiüldözni a világból a Port.hu olvasóit

Vannak itt nagy meglepetések, amikre nem is gondoltunk volna.

Feltettünk egy kérdést a Facebookon, amire rengeteg válasz érkezett. Több mint 500 hozzászólás szólt arról, hogy mégis melyik az a film, amivel az olvasót ki lehet kergetni a világból. Nem volt egyszerű válaszolni, így voltak, akik komplett filmes univerzumokat írtak, illetve akadtak, akik egy színész teljes munkásságát emelték ki. A meglepő talán az, hogy nem kimondottan rossz filmek voltak többségben a kommentekben, hanem közkedvelt alkotások. (Szóval lehet, hogy Kirsch kollégának van igaza, hogy csak óvatosan a túltolással, ide vágó tanulmányok itt, itt és itt és még itt is. - a szerk.)

Varázslók, Jedi lovagok és gyűrűhordozó hobbitok kíméljenek!

Harry Potter-filmek, A Gyűrűk Ura és a Star Wars hármas kombinációja sokszor szerepelt, mint film, amivel ki lehet üldözni az embert a világból. Mind a három filmsorozat elég népszerű, állandó beszédtéma tud lenni baráti beszélgetésekben, ma is adja őket a tévé, illetve folyamatosan épül mindegyik köré újabb filmes vagy éppen streaming univerzum. Ebből a szempontból érthető, ha sokaknak elege van már ezekből. A kommentelők jelentős része írta ezeket a filmeket, illetve ezekre a kommentekre összesen 150 lájk érkezett. 

Pokolba az otthon maradt Kevinnel!

Így gondolja több mint 100 felhasználó a Facebookon, aki a Reszkessetek, betörők! filmet látva tudna világgá menni. Teljesen érthető, hogy a karácsony állandó elemeként életben tartott film már néha kicsit sok. 

Adam Sandler nem Várt kihívóra talált

A lista egyik stabil befutója: Adam Sandler. Nagyobb tételben is lehetett volna rá fogadni, hogy ő ott lesz az élmezőnyben. És így van: a felhasználók közül 150-en fejezték ki így vagy úgy, hogy teljesen elegük van Sandler filmjeiből. Viszont a humoristával együtt említettek még valakit. Rendszerint párban nevezték meg őket, holott nem csinálnak közös filmeket. Adam Sanler kihívója Jim Carrey. A gumiarcú, kanadai színész-humorista jött és lenyomta Sandlert. Per pillanat közel 200 lájk jelzi, hogy elviselhetetlenebbek a filmjei.

A nyugdíjba vonulni képtelen akciósztárból is elég!

Forrás: Michael Kovac / Getty Images for Advanced Imaging Society

 

Jim Carrey mellett itt egy újabb név, ami szintén meglepő lehet ezen a listán, de esetében is bőven több mint 100 felhasználó jelezte, hogy a filmjeit nézve katapultálna a fotelból. Tom Cruise filmjeivel nincsenek megelégedve a facebookosok. És nincs kegyelem. A Top Gun, Az esőember és A holnap határa is egy kalap alá van véve, ahogy az összes elkészült és még el nem készült Mission: Impossible-film is. A kommentelők köszönték Tom Cruise-nak az eddigi munkáit, most már inkább néznének valaki vagy valami mást. 

Nem kell az Ízi rájder, ahogy a Szabó bakter is lehúzhatná a sorompót végre!

Két magyar film is elég előkelő eredményt ért el ezen a kis felmérésen. Az Üvegtigris, legyen bármekkora kultfilm, itt most több mint 60 ember jelezte, hogy

Lalinak el kéne tolnia a büfés kocsit.

Lehet, hogy az embereknek azért van elege Kapitány Iván és Rudolf Péter filmjéből, mert annyira beépült a köztudatba a filmből vett mondatok állandó idézgetésével.

De legalább ennyire rühellik a kommentelők az Indul a bakterház című filmet is. Úgy tűnik, hogy szépreményű Regős Bendegúz minden csínytevése, a pipamocsokkal bekent kutya, a felrúgott büdös banya, a bogaras, gatyamadzagos húsleves, a vonatozás és a kajacsata a gombócokkal mind teljesen kiidegeli a nézőket. Ami azért is vicces, mert ez a film bekerült abba a listába, ráadásul 10. helyen, mint A Legtökéletesebb FIlm a Port.hu olvasóik kommentjei alapján.

A listában még szerepelt több film is, de ezek kapták a legtöbb említést és reakciót. De azért mindenki megnyugodhat: az Alkonyat is kapott bőven.