Végre sztárokkal a főszerepben is láthatjuk, ahogy elkapják Weinsteint

Megérkezett az első előzetes a She Said című, Carey Mulligan és Zoe Kazan főszereplésével készült, megtörtént eseményeken alapuló filmdrámához. Ha a film is ennyire jó lesz, érdemes rá várni!

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, tavaly júniusban jelentették be, hogy az Ígéretes fiatal nő kétszeres Oscar-jelölt sztárja, Carey Mulligan és az egyebek mellett a Fülledt utcák és Összeesküvés Amerika ellen című sorozatokból, illetve a Rögtönzött szerelem című romkomból ismert Zoe Kazan alakítják azt a két bátor oknyomozó újságírót, akik lebuktatták az azóta 23 év börtönbüntetésre ítélt szexuális ragadozó filmproducert, Harvey Weinsteint.

Ahogy arról a Me Too-mozgalomról szóló összefoglaló cikkünkben is írtunk, 2017-ben Megan Twohey (Mulligan) és Jodi Kantor (Kazan) írták azt az egyik újságcikket, amelyikből kiderültek Weinstein mocskos dolgai (a másik pár nappal később a New Yorkerben jelent meg, Ronan Farrow, Woody Allen és Mia Farrow fia tollából). A két riporternő később egy tényfeltáró könyvben is megírta a producer leleplezésének történetét: ez a magyarul is olvasható She Said – A MeToo mozgalom keletkezésének és Harvey Weinstein leleplezésének története,

ami azonnal bestseller lett, és ami alapján a november 17-én a magyar mozikba is megérkező She Said alapul.


A most nyilvánosságra hozott első trailer alapján a Maria Schrader (A másik út / Unorthodox) által rendezett alkotás nagyjából Az elnök emberei című klasszikushoz hasonló kaliberű munka lesz, amelynek

nemcsak feszült, de megható és megrázó pillanatai is lesznek,

és amely az oknyomozó újságírói munka izgalmai mellett valamiféle fontos társadalmi mondanivalót is ad majd nekünk. (Az a momentum például, amikor Twohey felfedi Kantor előtt, hogy mit ígér azoknak a nőknek, akik hajlandóak nyilatkozni nekik Weinstein ellen, önmagában is csodálatos.)

A She Saidben Mulligan és Kazan mellett olyan színészek szerepelnek, mint Samantha Morton vagy Patricia Clarkson. Harvey Weinsteint egy Mike Houston nevű sorozatsztár játssza (Zsaruvér, Gengszterkorzó, Amynek áll a világ, Narancs az új fekete), aki egyébként fizikailag hasonlít is a producerre, de mivel az IMDb-n található adatlap szerint a hivatalos stáblistán nem szerepel a neve, könnyen lehet, hogy a filmben csak a hangja fog hallatszani, esetleg a sziluettje fog látszani (az előzetesben egy telefonbeszélgetésben hallhatjuk a hangját).