Will Smith-szel készült film Venus és Serena Williamsről

A King Richardban Saniyya Sidney és Demi Singleton alakítják a sportvilágot fenekestül felforgató teniszcsillagokat, Will Smith pedig az apjuk. Van már egy új előzetes is a filmhez!

November 19-én egyszerre debütál majd a mozikban és az HBO Max streaming csatornán Will Smith legújabb filmje, a King Richard, amely Richard Williams mesébe illő életét dolgozza fel, aki sosem volt profi teniszező, edzőként és apaként mégis ő nevelte ki a teniszvilág két állócsillagát, a többszörös Grand Slam-tornagyőztes testvárpárt, Venus és Serena Williamst (a filmben Saniyya Sidney és Demi Singleton alakítják őket). A Warner Bros. stúdió a napokban egy szívbemarkoló előzetest is feltöltött a King Richardhoz a világhálóra. Íme:

A film tehát egy akár tipikusnak is mondható „self-made man”-történet (és persze egyúttal „self-made women” is), hiszen a Venus lányok ugyanabban a hírhedt Los Angeles-i elővárosában, Comptonban nőttek fel és kezdtek el lepukkant utcai pályákon gyerekként teniszezni, ahonnan annak idején a süvölvény Dr. Dre és Ice Cube is sikeresen kitörtek az N.W.A hiphopcsapattal. A Reinaldo Marcus Green rendezésében leforgatott King Richard a fenti előzetes alapján igen érzékletesen mutatja be a család erejét, valamint azt a rendíthetetlen hitet és radikális edzésmódszert, amivel a kezdetben csak lesajnált Richard Williams és a lányai végül fenekestül felforgatták a sportvilágot, példaképpé válva számos nehéz sorban élő fekete fiatal szemében.

Korábban egyébként számos cikk született arról, hogy a teniszrajongó kommentelők (többek között a sportújságíró Clarence Hill Jr.) mérgesen kikeltek Will Smith ellen a Twitteren: szerintük ugyanis az 52 éves sztár „nem elég fekete” ahhoz, hogy hitelesen alakíthassa Richard Williamst, inkább Idris Elbának kellett volna adni a King Richard főszerepét. (via Deadline)

Forrás: Warner Bros. / HBO Max