Zajokkal zaklatja szomszédait Cate Blanchett

Az érintettek tagadják a vádakat.

Cate Blanchett luxus ökoházat építtet a dél-angliai Mawgan Porth festői tengerparti városában, aminek a szomszédai kevésbé örülnek. Azzal vádolják a színésznőt, hogy a túl zajos építkezés tönkreteszi a családi nyaralásokat.

Blanchett és férje, a drámaíró és forgatókönyvíró Andrew Upton 2020-ban vásárolta meg a házikót. Az eredeti építményt azóta lebontották, hogy egy öt hálószobás ökoházat hozzanak létre, miután Cornwall tanácsa 2022-ben megadta nekik az építési engedélyt.

A házaspár most egy új bejáratot és parkolót szeretne építeni az ingatlanhoz egy 2021-ben vásárolt szomszédos telken. A Cornwall Live nevű portál arról számol be, hogy Karen Burgess, az egyik üdülőház tulajdonosa szerint a zaj tavaly "tönkretette vendégei családi nyaralását."

Forrás: Vittorio Zunino Celotto / Getty Images

 

Ezt írta a cornwalli tanácshoz januárban benyújtott tiltakozásában: "A veszteségek tavaly több mint 60 ezer fontot tettek ki, és még mindig mint építési zaj által érintett ingatlant kell hirdetnünk.”

"Ezeket a munkálatokat nem szabadna engedélyezni az ünnepi időszakban. Az öbölben még soha nem tapasztaltuk, hogy ennyire semmibe vennék azokat az embereket, akik ide járnak nyaralni, és azokat, akik a nyaralási szezonban jól akarnák itt érezni magukat."

Az építkezés mögött álló londoni székhelyű építésziroda, a Watershedd tagadta a vádakat, és kijelentette, hogy a zaj nyilván más építkezésről származhat. Azt mondta: "Burgess vádjai nem ügyfeleink ingatlanára vonatkoznak, mert ott a tavalyi ünnepi csúcsidőszakban nem voltak zajos munkálatok. Ügyfeleink ingatlanát ismét összetévesztették a Mawgan Porth-ban folyó egyéb munkálatokkal. Rendszeres kapcsolatban álltunk a barátságos és előzékeny szomszédokkal, hogy biztosak lehessünk abban, hogy tisztában vannak a munkálatok megkezdésével, és hogy eloszlassuk a várható építési zajjal kapcsolatos aggodalmakat."

via: The Guardian