Péter Dávid megmondja

A Vundersőn és Zuperszexi tényleg annyira szar volt?

2013 egyik legőrültebb műsora volt, ami mert kilógni a sorból, viszont meg is bukott, mint az állat.

9 éve az egyik legnagyobb tévés produkció az volt, amikor Sebestyén Balázs és Vadon Jani (plusz a nézők között helyet foglaló, néha-néha megszólított Boros Lajos) elindította a fura nevű, rikító színekkel játszó, mindentől is eltérő vasárnap esténként élőben jelentkező late night showját. Ez volt akkor a legnagyobb durranás. Az elején annyira megosztó volt, hogy az állandó botrányok miatt örökre beégett az emberek emlékezetébe a név: Vundersőn és Zuperszexi.

Forrás: RTL Klub

 

Pedig olyan szépen indult. Olyan cikk is született, amiben le volt írva, hogy Sebestyén Balázs ezért a műsorért kezdett el anno tévézni. Meg az is kiderült, hogy a Vundersőn azért van hosszú ő-vel írva, mert ez egy életérzés. Tényleg egy egész elképesztő formátum volt, aminek volt klasszikus late night show hangulata is, de ötvözve volt a reggeli rádiózás fílingjével. Erre jött egy kis Kész átverésbe oltott Celeb vagyok, ments ki innen! Szóval lehet, hogy ezek a műsorok külön-külön tök jól mentek, de együtt egy értelmezhetetlen és kezelhetetlen szörnyeteggé álltak össze. Adásról-adásra sikerült botrányosabbnál botrányosabb dolgot művelni, aminek az lett a vége, hogy 9 rész után csendben leköszönt Sebestyén Balázsék showja.

A díszlet tényleg bántóan rikító volt. Az akkori ízlésemnek megfelelően nem volt bajom a poénokkal, hisz Balázs és Jani ugyanazt hozták, amit reggel a rádióban, csak itt a hang mellé képet is kaptunk. És itt volt fura kettőssége az embernek, hogy a cirkuszi enteriőr dizájnban két öltönyös faszi ökörködött. Nekem meggyőződésem, hogy a vizuál volt a fő probléma, illetve az, hogy irreális elvárások elé állították a műsort. A reggeli műsor hallgatottságához kellett volna belőni, nem pedig egy vasárnap esti szuperprodukció, egy X-Faktor szintjére. 

Forrás: RTL Klub

 

Sebestyén Balázs három évvel a Vundersőn után azt mondta egy interjúban, hogy nagyon jó, hogy megpróbálták, de az talán még jobb, hogy belebuktak. Ez volt a műsorvezető nagy álma, hogy lesz egy late night showja. Ezért mindenképp meg kellett csinálni, hogy ne kelljen a soha el nem tűnő "Mi lett volna, ha..." kérdéssel foglalkoznia.  És akkor jött a kijózanító valóság: a műsor rémes fogadtatása. 

Az volt a baj, hogy azt hittük, mi ehhez is értünk.

Így fogalmazott. Belátta, hogy kellett neki ez a pofon az élettől, mert ez visszahozta neki az az alázatot, amit a Gyertek át!-ba bele tudott pakolni, illetve, ami még nagyobb lecke volt számára, hogy rájött, a büdös életben nem akar többet late night showt vezetni.

Érdekes ebben az interjúban, hogy itt nem tudta megmondani Balázs, hogy miért is akarták élőben nyomni az egészet, mert elmondása szerint minden adva volt ahhoz, hogy felvételről menjen adásba. És így is történt a harmadik résztől. A válasz viszont egyszerű. Még ő maga mondta a Vundersőn és Zuperszexi indulása előtt, hogy az élőzés adja az egész lényegét, ettől lesz még egyel több, mint egy sima mezei late night show.

Az biztos, ha nem lett volna, nem lenne miről beszélni. Jó vállalás volt, és többet is érdemelt volna. De lehet, hogy itt nem a nézettség volt a sorsdöntő a kaszát illetően, hanem a tévé, az RTL Klub reputációjának esetleges csökkenése.  Lehet, hogy nem lett megfelelően archiválva anno a Vundersőn és Zuperszexi, ezért nem visszanézhető az RTL Most felületén, de

az is lehet, hogy a már említett okból, a presztízs védelme érdekében kellet végképp eltörölni mindent, ami Vundersőn és  Zuperszexi.

(forrás: Index, 444, C:C)