Április 1-én, Húsvéthétfőn nagyszabású szezonnyitó a Vasúttörténeti Parkban

A Vasúttörténeti Park idén is húsvéti családi programmal nyitja meg a 2024 évi szezont. A már hagyományként megszervezett eseményre április 1-én, Húsvéthétfőn kerül sor, és a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is számos színes programmal várják a családokat.

A Vasúttörténeti Park által szervezett események népszerűsége a családi programok hazai rangsorában évek óra töretlen. A tematikus húsvéti eseményekkel minden évben a tavasz érkezését is köszönthetjük, idén április 1-én tartják meg a ’Szezonnyitó Húsvéthétfő a Vasúttörténeti Parkban’ elnevezésű programot. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Park korábbi, rövidített nyitvatartása után március 28-tól ismét teljes időben várják a vendégeket.

Április 1-én, Húsvéthétfőn 10 órától 18 óráig biztosít ünnepi szórakozási lehetőségeket a Park a látogatóknak színes programokkal és előadásokkal. 11 órától a Vaga Banda Tavaszköszöntő műsora szórakoztatja a nagyérdeműt, ahol a magyar népszokások interaktív, élőzenés előadás keretében is megjelennek a Vaga Banda gólyalábasok jóvoltából, akik többek között tojászsonglőrrel, látványos jelmezekkel, locsolóversekkel és tavaszköszöntő dalokkal érkeznek az eseményre. 13 órától a Portéka Színpad „Vau és Miau” húsvéti bábelőadása látható, majd 15 órától a Libavonat zenekar hangulatos koncertje adja a talpalávalót.

A Park legnépszerűbb állandó programjai közül is válogathatnak a látogatók: a kerti vasút, a fordítókorong, a kézihajtány és a gőzmozdony Húsvéthétfőn is gondoskodnak a felhőtlen szórakozásról. Két izgalmas állomás között juthat idő arcfestésre vagy húsvéti csibe vagy -nyuszi alkotására a kézműves saroknál, de az állatsimogató kedves kis jószágait sem érdemes kihagyni. A főszereplő nyuszin kívül itt többek között kisbárány, szamár és póni várják a barátságos látogatókat. A kézműves programok, és arcfestés mellett a szervezők Húsvéti Nyuszikereső játékkal is várják a gyerekeket: aki az összes eldugott tapsifüles rejtekhelyét felleli, és begyűjti az összes pecsétet, az garantált ajándékban részesül!

Az év egyik legjobban várt eseménye a szezonnyitó rendezvényünk, hiszen ezzel veszi kezdetét az idei évad. Bízunk benne, hogy ez alkalommal is hozzájárulhatunk a tavaszváró hangulathoz, és mindezt ünnepi és élményteli szórakozással biztosíthatjuk a családok számára.

– mondta Schvéd Norbert, a Vasúttörténeti Park vezetője.

További információ: http://www.vasuttortenetipark.hu/
A Szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!