Nikola Tesla – Végtelen Energia musicalshow újra Budapesten!

Elképesztő látványvilág, magávalragadó történet és egy ismerős karakter... Nikola Tesla életéről szóló grandiózus musical show Budapesten csak szeptember 23-án és 24-én!

A kétfelvonásos, lendületes és rendkívül látványos zenés darab amellett, hogy ragyogó szórakozást ígér, segíthet újra felfedezni, új oldaláról megismerni a mára közismert név mögött rejtőző csodálatos zseni elmét és életének rejtélyeit.

Nikola Tesla kétségtelenül minden idők egyik legkitűnőbb lángelméje, akinek zsenialitását csak Arisztotelészéhez és Leonardo da Vinciéhez hasonlíthatjuk, egész világunkat átalakító találmányait pedig már kortársai is a kerék és az egyiptomi piramisok jelentőségéhez mérték. Főként Tesla felfedezéseinek és szabadalmainak köszönhető, hogy az elmúlt évszázad során az elektronikai eszközök a mindennapjaink nélkülözhetetlen részévé válhattak, hiszen példának okáért az okostelefon vagy a vezeték nélküli elektromos töltés alapelveit is elsőként személyesen maga, Tesla fektette le.

A különleges személyiségű tudóst több ország is joggal érzi magáénak. Kevesen tudják, de a szerb származású, horvát területen született Tesla szakmai karrierje Budapestről, a Puskás Telefontársaságtól (első munkahelye) indult, később, már világpolgárként elérve Amerikába, ahol megvalósíthatta gyermekkori álmát, amikor is megtervezhette a Niagara-vízesésre épített anno világcsodának számító erőművét. És mivel a tudós sok egyéb más emberi, baráti szállal is erősen kötődött Magyarországhoz, ez a tény remek apropóul szolgált arra, hogy a TBG Production új nagypremierje témáját ezen kiváló elmének szentelje. A két felvonásos, lendületes és rendkívül látványos zenés darab így amellett, hogy ragyogó szórakozást ígér, segíthet újra felfedezni, új oldaláról megismerni a mára közismert név mögött rejtőző csodálatos zseni elmét és életének rejtélyeit!

A kétórás musical show a ma rendelkezésünkre álló legkorszerűbb show technikai elemek alkalmazásával teremti meg azt az egyedi látványvilágot, amely ismét lenyűgöz és elkápráztat, egyben izgalmas zenei és vizuális hátteret ad Tesla életének és a tizenkilencedik század hangulatiságának, bemutatva Smiljantól, Prágán, Budapesten, Párizson, New Yorkon és a Chicagói Világkiállításon át egészen a Niagara vízeséséig az akkori roppant színes és pezsdülő nagyvilágot. A darab létrehozásában a szakma hazai kiválóságai vesznek részt. A dalokat az Artisjus és Fonogram díjas Sebestyén Áron jegyzi, a dalszövegekért és a dramaturgiáért pedig nem más, mint Müller Péter Sziámi felel. A szövegkönyvet Egressy Zoltán írta, a koreográfiát Szabó Anikó állította össze, a vizuális látvány világot a Forward Productions csapata, a jelmezek egyedi hangulatiságát Kiss Márk jegyzi.

Jegyek:

https://port.jegy.hu/program/nikola-tesla-vegtelen-energia-138698/864193

 

Rendező: Radó Denise, kreatív ötletgazda: Vona Tibor

Arculat, kreatívok, grafikus: Tóth Attila

Fénytechnika: Celox Design

 

Szereposztás:

2022. szeptember 23. 19.00

Nikola Tesla: Mikola Gergő

Szigeti Antal: SzabóMáté

Szigeti Adél: Györfi Anna

Thomas Edison: Lux Ádám

Sarah Bernhard: Füredi Nikolett

George Westinghouse: Kautzky Armand

Bacherol/Lenin: Gerner Csaba

 

2022. szeptember 24. 16.00

Nikola Tesla: Mikola Gergő

Szigeti Antal: SzabóMáté

Szigeti Adél: Györfi Anna

Thomas Edison: Kósa Zsolt

Duka Tesla: Füredi Nikolett

George Westinghouse: Gerdesits Ferenc

Bacherol/Lenin: Maday Gábor

 

2022. szeptember 24. 20.00

Nikola Tesla: Mikola Gergő

Szigeti Antal: SzabóMáté

Szigeti Adél: Györfi Anna

Thomas Edison: Kósa Zsolt

Duka Tesla: Füredi Nikolett

George Westinghouse: Kautzky Armand

Bacherol/Lenin: Maday Gábor