Prieger Zsolt: Szent Szerb Antal legendája a Budapesti Tavaszi Fesztiválon

A zenés és irodalmi műfaj kedvelőit is fantasztikus repertoárral kényezteti a 43. Budapesti Tavaszi Fesztivál (április 20. - május 2.), hiszen Szerb Antal születésnapját is ünnepeljük. Prieger Zsolt Szerb Antal-fantáziája költőien szürreális: akusztikus és vetített képek, városok, történetek és szerelmek peregnek le szemünk előtt. Improvizációval teli látomás: kihagyhatatlan irodalmi, zenei és filozófiai előadás, egyszerre avantgárd kísérlet és San Remo-i slágergyár.

Prieger Zsolt már tizenegyedik irodalmi estjét mutatja be, vibrálóan intellektuális és szenvedélyes határsértés mindegyik darabja, akár női szentek feministákat lepipáló írásaiból válogat, akár Térey, Mészöly vagy Pilinszky életművét szedi szét és rakja össze újra. Ennek megfelelően Szerb Antal-Fantáziája is költőien szürreális, ugyanakkor roppant realista alkotás: akusztikus és vetített képek, városok és történetek, szerelmek és szeretett irodalmak peregnek le a szemünk előtt.

Bejátszásokkal, klasszikus és popkulturális zenei elemekkel, vetítéssel és improvizációval teli látomás: kihagyhatatlan irodalmi, zenei és filozófiai előadás, egyszerre avantgárd kísérlet, Robert Wilson-i állószínház, alterkoncert és San Remo-i slágergyár, olyan nagyszerű vendégekkel, mint Magyar Bori, Kis-Kovács Luca vagy éppen a Discantus kórus.
Mindez az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál programkínálatában.

Helyszín: Rumbach, Zsinagógatér / 1074 Budapest, Rumbach Sebestyén utca

Időpont: 2023. április 30., 19:00 óra

Bővebb információ és jegyvásárlás

Budapesti Tavaszi Fesztivál: https://budapestitavaszifesztival.hu/