A Bridgerton család új évada is tarol

Rögtön az első héten megdöntötte Az örökösnő álarca mögött rekordját.

A Netflix bejelentette, hogy a második évadával visszatérő Bridgertonból az első teljes héten 251.7 millió órát néztek meg a rajongók, amivel sikerült is átadni a múltnak Az örökösnő álarca mögött 196 millió órás rekordját. Ha nemcsak az angol nyelvű sorozatok mezőnyét nézzük, akkor természetesen továbbra is a Squid Game a csúcstartó 571.8 millióval, amit még tavaly ősszel ért el. És fontos adalék az is, hogy a Netflix globális top 10-eket közlő listája, ahonnan ez az adat is származik, csak 2021 júniusa óta működik.

Forrás: Netflix

 

A toplista második helyére is A Bridgerton család került fel 53 millió órával, sokan ugyanis úgy döntöttek, hogy újranézik vagy bepótolják az első évadot. A dobogó harmadik helyére a Süti vagy nem süti című gasztrovetélkedő került fel, amelyben a résztvevőknek meg kell tippelniük, hogy a használati tárgyak, eszközök közül melyik valójában egy torta.

Az örökösnő álarca mögött még tartja magát a negyedik helyen, a február 11-i premierje óta még egyszer sem került a top 5-ön kívülre.

Ami A Bridgerton családot illeti, egy rekordra még pályázik a második évad, arra, amit az első tart. A 2020-as bemutató utáni első 28 napban 625 millió órát fogyasztottak a kosztümös szériából a nézők, amelyet az angol nyelvű sorozatok közül még egy sem tudott túlszárnyalni. A második évad már most 345 milliónál tart, így nem lehetetlen a rekorddöntés.

Forrás: Netflix

 

A Netflix számára a 28 napos, azaz 4 teljes hetet felölelő időtartam fontosabb is, mint a heti eredmények, mert ez a mutató dönti el számukra, hogy sikeres-e egy sorozat vagy sem. Ez alapján a top 3-ba még a Stranger Things 3 évada és a Vaják első szezonja fér be. Ha nemcsak az angol nyelvű szériákat nézzük, akkor természetesen ezt a rekordot is a Squid Game tartja 1 milliárd 650 millió órányi fogyasztással.

Via: IndieWire