A gatyád lerepül az Alul semmi-sorozat előzetesétől

Az egész banda visszatér, de vajon vetkőznek is?

Emlékeztek még Peter Cattaneo brit vígjátékára, ami meglepően nagyot szólt ‘97-ben? A hat munkanélküli hapsi, aki hevenyészett sztriptíz-vállalkozásba kezd, hamar belopta magát a nézők és a kritikusok szívébe, ráadásul elnyerte a legjobb eredeti vígjátéknak járó Oscar-díjat. 25 év után pedig megérett a sztori egy folytatásra, ráadásul mindjárt sorozat formájában tér vissza az Alul semmi.

Az FX szériája (ami külföldön a Hulu-n lesz látható, így nálunk valószínűleg a Disney+-on) leköveti az elmúlt időt, így a történet is negyedszázaddal később veszi fel a fonalat. Minden színész megismétli a korábbi szerepét, de a főkarakter természetesen most is Gaz (Robert Carlyle), és nagyon úgy fest, hogy a helyszín is a jól megszokott Sheffield kisvárosa, de persze van, ami változott: például Gaz már nagyapa, Lomper (Steve Huison) és férje, Dennis (Paul Clayton) azon fáradoznak, hogy fenntartsanak egy kávézót, Dave (Mark Addy) viszont továbbra is ragaszkodik feleségéhez és a kutyájához. A társaságot végül egy közös barát megmentése rántja újra össze.

 

Még több Robert Carlyle

A 60 éves Robert Carlyle 10 legjobb filmje

Volt már Bond-gonosz is az egyik kedvenc skót színészünk, aki a pszichopata Begbie szerepével futott be a Trainspottingban, de a születésnapja alkalmával összeszedtük a többi remek szerepét is.

Tovább

 

A forgatókönyvet pedig ismét Simon Beaufoy írta (Alice Nutterrel együtt), szóval nagy gond nem lehet.

(via Slashfilm)