A Harry Potter sztárjával nyomoz Christian Bale a Netflixen

A Netflixre érkező Halványkék szemekben a színésznek – aki ezúttal nem alakult át drasztikusan, csupán egy szakállat növesztett – egy borzalmas gyilkossági ügyet kell felderítenie. Nézd meg a film előzetesét!

A Scott Cooper (Őrült szív, A harag tüze, Fekete mise, Ellenségek, Agancs) által rendezett alkotás 1830-ban játszódik, West Pointban, ahol egy életunt detektívet, Augustus Landort (őt játssza Bale) megbízzák, hogy nyomozzon ki diszkréten egy rettenetes gyilkossági ügyet.

A katonai akadémia egyik kadétját ölték meg, Landor munkáját pedig nagyban nehezíti az áldozat társainak hallgatása. A férfinak végül egy olyan fiatalember segít a nyomozásban, akit a világ később Edgar Allan Poe néven fog megismerni.


A január 6-tól streamelhető alkotásban Christian Bale mellett olyan színészek szerepelnek, mint Harry Melling (a Harry Potter-filmek egykori Dudley-ja formálja meg Poe kadétot), Gillian Anderson, Timothy Spall, Robert Duvall, Toby Jones, Lucy Boynton és Charlotte Gainsbourg.

A sztárok mellett a filmben fontos szerepet kap New York állam felső részének jellegzetes, zord vidéke is, és mivel épp tél közepe van, a behavazott táj kiváló atmoszférát szolgáltat. A korábbi teaserhez képest pedig az új, bő kétperces előzetesből megtudhatunk pár részletet a borzasztó gyilkosságból, és az is kiderül, hogy valaki más is veszélyben van.


(via Uproxx)