A Mise éjfélkor csapata horrorklasszikust adaptál a Netflixnek

Az Álom doktort is jegyző Mike Flanagan és társai Edgar Allan Poe Az Usher-ház vége című rémnovellájából készítenek horrorsorozatot.

Flanagan olyan horrorfilmekkel tette le a névjegyét, mint a Gerald's Game (2017) című Stephen King-adaptáció vagy a Ragyogás folytatásaként készült Álom doktor (2019), a kettő között pedig elkészítette A Hill-ház szelleme című horrorszériát a Netflixnek.

A Hill-ház szelleme egyfajta szellemi folytatásaként készült a 2020-as A Bly-udvarház szelleme, amit idén a Mise éjfélkor című hasonló hangulatú és részben ugyanazokkal a színészekkel forgatott sorozat követett (utóbbi széria jelenleg a hetedik legnézettebb a magyar Netflix TOP10-es listáján).


A három említett sorozat laza trilógiát alkot, pontosabban inkább afféle horrorantológiaként működik, és hamarosan újabb két horrorszéria követi, amit Flanagan és alkotótársai Intrepid Pictures nevű gyártócégük égisze alatt készítenek a Netfixnek. Az egyik a jelenleg már az utómunkálatoknál tartó, a korábbiakhoz nem kapcsolódó The Midnight Club.

A másik pedig az említett Poe-adaptáció, ami szintén önálló horrorsorozat lesz, és nyolc epizódot rendelt be belőle a streamingóriás. Az 1839-es elbeszélést Az Usher-ház bukása címmel többször adaptálták már a filmtörténelem során (a leghíresebb talán a Roger Corman-féle 1960-as verzió). Az eredeti novella egy nő élve eltemetéséről szól, és nem túl cselekményes, inkább a kísérteties hangulat a lényeg benne, de Flanaganék állítólag több más Poe-elbeszélésből gyúrják majd össze a sorozatukat.


(via Variety)