A Tinder-csalót beperelte az apjának hazudott gyémántmogul

És a per még csak az első lépés, el akarják számoltatni a szélhámost.

Február 2-án mutatta be a Netflix azt a dokumentumfilmet, amely egy Shimon Hayut nevű fiatal izraeli férfiról szól, aki milliókat csalt ki a Tinderen megismert nőktől. A férfi Simon Levievnek, a gyémántmogul Lev Leviev fiának adta ki magát, de egy idő után azt a látszatot keltette, hogy bajba került és nem fér hozzá a pénzéhez, ezért azonnali kölcsönre van szüksége.

A férfi öt hónap börtönnel megúszta a csalássorozatot, és azóta is szabadlábon él Izraelben. Interjúkat ad, amelyben tagadja a bűneit és közben ki is használja a Netflix-filmjének köszönhető hírnevét, menedzsert fogadott és vállalkozásokat indít. Legutóbb egy NFT-kollekciót dobott piacra és pólókat kezdett árulni, olyan feliratokkal, mint „nyomomban vannak az ellenségeim.”

Az ügy azonban még nincs lezárva, mert az izraeli-orosz gyémántmogul, Lev Leviev és családja beperelte őt, amiért hosszú ideig az igazi Leviev fiának adta ki magát, és ebből többek közt anyagi előnye is származott.

A peranyagban az áll, hogy Hayut „nőket, férfiakat és üzleti személyeket csapott be és károsított meg nemzetközi szinten”, Chagit Leviev, a gyémántmogul lánya és örököse pedig egy közleményben úgy fogalmazott, hogy Hayut egy

csaló, aki ellopta a családunk identitását és megpróbálta a nevünket arra használni, hogy több millió dollárt csaljon ki az áldozataiból.”

Az örökös állítása szerint a férfinek semmilyen kapcsolata nem volt a családjukkal, és a per még csak az első lépés, amelyet megtettek annak érdekében, hogy Hayutnak felelnie kelljen a tetteiért és megkapja azt a büntetést, amelyet megérdemel.

A család ügyvédje, Guy Ophir el is árulta, mire lehet számítani az első per kimenetelétől függetlenül. Nemcsak Hayut, de minden olyan üzleti partnere perre számíthat, aki valamilyen formában megpróbál hasznot húzni a csalássorozatból. Sőt, utánamennek még azoknak is, aki Cameo-videót vesznek a szélhámostól.

Via: Indiewire