Anne Hathaway és Chiwetel Ejiofor együtt karanténoznak

Az elkövetkező hónapokban, években jó pár karantén alatt forgatott és/vagy karanténról szóló filmmel találkozhatunk majd. Az egyik első ilyen produkció már január 14-én megérkezik az HBO Maxra.

A Doug Liman által rendezett Locked Down főszereplői, Anne Hathaway és Chiwetel Ejiofor, egy olyan párt alakítanak, akik már megegyeztek arról, hogy szakítanak, amikor a vírushelyzet miatt kénytelenek mégis egy fedél alatt tölteni a kötelező karantént. A hivatalos szinopszis szerint „komoly kihívást jelent az együttélés, de a költészetnek és a bőséges mennyiségű bornak köszönhetően, saját meglepetésükre, közelebb kerülnek egymáshoz.”

Hathaway és Ejiofor mellett szerepet kap még a filmben Stephen Merchant, Mindy Kaling, Ben Stiller és Ben Kingsley, de az előzetes alapján úgy tűnik, többen csak Zoomon keresztül kapcsolódnak be a sztoriba. A trailerből az is kiderül, hogy nem egy klasszikus párkapcsolati drámát látunk, valamilyen gyémántlopással kapcsolatos műfaji szál is van a filmben.

Hathaway a karakterével kapcsolatban elmondta, hogy Linda tele van feszültséggel, de a lezárások káosza lehetővé teszi számára, hogy „elengedje azt a sok szarságot, amivel korábban átvészelte a napjait.” A film részben arról szól, hogy mit jelent számára a hitelesség és a szabadság.

A filmet Nagy-Britanniában forgatták szeptemberben és októberben, a szigorú vírusvédelmi szabályok betartásával. „Rémisztő volt minden egyes nap levenni a maszkom, úgyhogy nagyon értékeltem, hogy a stáb mennyire komolyan vette a maszkviselést, még akkor is, amikor melegben forgattunk, nekik pedig cipelniük kellett a nehéz kamerákat és a világítástechnikai eszközöket”  – meséli a színésznő.

A Locked Downt január 14-én mutatja be a nálunk még nem elérhető HBO Max.

via Indiewire