Az év legnézettebb filmje jövő hétvégén befut az HBO Maxra is

Idén korábban jön a karácsony a Barbie-fanoknak. És kiderült az is, meddig kell várnunk a True Detective új évadának premierjére.

Greta Gerwig Margot Robbie főszereplésével forgatott filmje, a Barbie minden előzetes várakozást túlszárnyalva az év legnépszerűbb filmje lett, és 1.442 milliárd dollárt gyűjtött be a mozipénztáraknál, megelőzve az addigi listavezető Super Mario Bros.: A filmet. Gerwig filmje ezenkívül megdöntötte az egyedüli női direktor által rendezett legjövedelmezőbb produkció rekordját is, továbbá ez lett a Warner stúdió százéves történetének legnagyobbat kaszáló mozija hazai pályán (632,2 milliós hazai bevételével lekörözte az eddigi bajnok A sötét lovagot, ami 2008-ban 534,9 millió dollárt kalapozott össze az észak-amerikai filmszínházakban).    

A Barbie épp ezért nem is került fel pár hónap után streamingre, ahogy a Warner Bros. többi bemutatója szokott, előtte még megfuttatták a PVOD (Premium Video On Demand) szolgáltatóknál is. Most viszont már csak december 15-ig kell várni, hogy az HBO Maxon is megnézhessük a filmet, illetve december 17-től az HBO csatornái is játszani kezdik.

Az HBO-hoz kapcsolódó hír, hogy a Barbie premierje után egy hónappal, január 15-én jön az Alaszkában játszódó True Detective: Night Country is, amelyben az Oscar-díjas Jodie Foster és a profi ökölvívóból lett színésznő, Kali Reis nyomoznak egy rejtélyes gyilkossági ügyben.