Ezekkel a filmekkel éld túl a rossz időjárást a hétvégén!

Az időjárás-jelentés nem nekünk kedvez, a streamingszolgáltatók folyamatosan bővülő kínálata azonban igen. Íme az HBO Max, a Netflix, a SkyShowtime, az Apple TV+, a Disney+ és az Amazon Prime legjobb újdonságai és örökzöldjei!

A főkertész (HBO Max)

Narvel Roth (Joel Edgerton) a gazdag özvegy, Mrs. Haverhill (Sigourney Weaver) gyönyörű birtokának főkertésze, aki azért építette fel magának a kertészkedés finom részleteiből és a rituális naplóírásból új életét, mert a múltja sötét és erőszakos titkokat rejt. Mikor Mrs. Haverhill megkéri a férfit, hogy vegye maga mellé afféle gyakornoknak rossz társaságba keveredett, megárvult unokahúgát, Roth nem túl lelkes, de kertészkedés közben végül elég közel kerülnek egymáshoz a fiatal lánnyal. Hamarosan azonban olyan dolgok történnek, hogy hősünk kénytelen visszatérni a zűrös múltjából ismert erőszakos módszerekhez.


Paul Schrader filmjei mostanában elég vegyes minőségűek (vagy mindig is azok voltak?), és A főkertész is alaposan megosztotta a közönséget. Abban azonban mindenki egyetért, hogy

Joel Edgerton (Animal Kingdom, Warrior – A végső menet, A nagy Gatsby, Az ajándék, Vörös veréb) pályája csúcsalakítását nyújtja a műben.

 

Schrader korábbi, nagyszerű filmje

Még a szerencsejáték sem menti meg önmagától a kikészült veteránt

A Taxisofőr forgatókönyvírójaként ismert Paul Schrader filmjében Oscar Isaac ismét olyan szintű átlényegülést valósít meg, amilyet utoljára talán a Llewyn Davis világában láthattunk tőle. Kritika a Svindler című rendhagyó thrillerről.

Tovább

 

Mea Culpa (Netflix)

A kevéssé komolyan vehető Madea-filmjeiről ismert (legalábbis Amerikában) forgatókönyvíró-színész-rendező, Tyler Perry a béna vígjátékok után valami egészen mással rukkolt elő a Netflixnek. Ebben az érzéki thrillerben egy ambiciózus védőügyvédnőt ismerünk meg, Mea Harpert, aki környezete tiltakozása ellenére elvállalja a barátnője meggyilkolásával vádolt festőművész, Zyair Malloy ügyét. A közös munka során azonban védő és védenc veszélyesen közel kerülnek egymáshoz, és Mea elbizonytalanodik, hogy ravasz és csábító ügyfele vajon őszinte-e vele. A film főszerepében a Destiny’s Childból ismert Kelly Rowlandet és Trevante Rhodest (Holdfény, Predator – A ragadozó, 12 katona, Madarak a dobozban) láthatjuk.


The Woman in the Wall (SkyShowtime)

Ebben a 6 részes brit sorozatban az Írországban még a kilencvenes években is javában működő Magdolna-mosodák utóhatásait láthatjuk, izgalmas pszichothriller kereteibe ágyazva (ezekről az apácák által működtetett kegyetlen helyekről, ahol a „rossz útra tévedt” nőket és lányokat bezárva dolgoztatták, bántalmazták és elvették tőlük a gyerekeiket, szólt Peter Mullan A Magdolna nővérek című filmje is). Főhősünk az egy ilyen zárdából szabadult Lorna (Ruth Wilson), aki durva alvajáró, és miután egy nap üzenetet kap valakitől, aki állítólag tudja, hogy hol van a nővérek által elvett gyereke, egy halott nőt talál a házában, és semmi emléke nincs a történtekről.


Eközben a dublini Colman Akande nyomozó (Daryl McCormack) annak a meggyilkolt papnak az ügyében nyomoz, aki anno Lornát is elhurcolta a családjától.

Nem kizárt, hogy a két ügy össze is függ egymással,

nyomozása során ráadásul a detektív folyamatosan Lornába botlik, szóval a szerencsétlen, zavarodott elméjű nő bármikor lebukhat. A szériának egyelőre az első két epizódja látható, a többi hetente érkezik.


The New Look (Apple TV+)

Nemcsak a divatrajongóknak igazi csemege ez a 10 részes, Christian Diorról szóló sorozat, hiszen sokkal több egyszerű fashionszériánál: történelmi keretek között vizsgálja Dior felemelkedését, azaz a Coco Chanellel való rivalizálása mellett fontos szerepet kap benne a II. világháború is. Az egyelőre a negyedik epizódnál tartó sorozat így olyan izgalmakat tartogat, mint a főhős azon törekvései, hogy megmentse az ellenállás körében tevékenykedő, s emiatt elhurcolt húgát, ezenkívül arról is lerántják a leplet, hogy Chanel náci kollaboráns volt. A The New Lookban olyan sztárok szerepelnek, mint

Ben Mendelsohn (Christian Dior), Juliette Binoche (Coco Chanel), Maisie Williams (Catherine Dior), John Malkovich, Emily Mortimer vagy Claes Bang

– és hamarosan Glenn Close érkezésére is számíthatunk.


Rye Lane (Disney+)

A Rye Lane egy romantikus vígjáték a pályakezdő Raine Allen-Miller rendezőtől, David Jonsson és Vivian Oparah főszereplésével, akik Domot és Yast, a két huszonévest alakítják, akik mindketten egy csúnya szakításon vannak túl, és akik egy eseménydús napot töltenek el együtt Dél-Londonban. A két fiatal segít egymásnak kiheverni rémes exeiket és potenciálisan helyreállítani egymás romantikába vetett hitét. Habár a Rye Lane az egyik legelcsépeltebb műfajban készült, mégis tud újat mutatni, hiszen nagyon sokban különbözik a szabvány romkomoktól, és olyan frissességet hoz a zsánerbe, amitől igazi öröm lesz nézni minden percét. S bár Valentin-nap már rég elmúlt (a film a Disney+ Valentin-napi ajánlatában szerepelt),

még mindig érdemes neki adni egy esélyt!


Carnival Row (Amazon Prime)

Ebben az alternatív, természetfeletti világban játszódó sorozatban Carnival Row kerületben egy sorozatgyilkos garázdálkodik, s mivel az alsóbb néposztályokban arat, a kormány szemet hunyt a tevékenysége felett.

A háborúban megedződött nyomozó, Rycroft Philostrate (Orlando Bloom) az egyetlen, aki megpróbálja megállítani a gyilkosságokat és helyreállítani a törékeny békét.

Ám amikor egy menekült tündér, Vignette Stonemoss (Cara Delevingne) tűnik fel Burgue városában, Philostrate-nak fel kell elevenítenie azt a múltját, amivel már le akart számolni. A neves szereplőgárda tagjai az említetteken kívül még Jared Harris (Csernobil, A korona, Terror) és Indira Varma is (Obi-Wan Kenobi, Trónok harca). A sorozat ráadásul magyar szinkronnal is élvezhető!

 

Múlt heti ajánlónk még mindig érdekes lehet

Ezekre a filmekre és sorozatokra vesd rá magad a hétvégén a Netflixen

Íme fél tucat izgalmas tartalom a streamingóriás kínálatából!

Tovább