Ezekkel a filmekkel lazíts nőnapon, az újrainduló digitális oktatás első estéjén (és utána is bármikor)!

Már az első nap eleged van az újrainduló digitális oktatásból? Megértjük! Kiválasztottunk a tévék és a streamelős szolgáltatók kínálatából néhány filmet, amelyekkel lazíthatsz egyet egy pohár bor társaságában. Röhögj egy jót és éld át a girl powert – akkor is, ha férfi vagy!

Csak tudnám, hogy csinálja

Kate Reddy (Sarah Jessica Parker) egy bostoni finanszírozási vállalat menedzsere, és megszállottja a munkájának. Este ér csak haza elbűvölő, nemrég munkanélkülivé vált férje, Richard (Greg Kinnear) és két gyermekük mellé. Bár édesanyja és legjobb barátja többször is figyelmezteti, hogy nem lesz jó vége, főhősnőnk számára nincs megállás. Az egész azonban akkor kezd el igazán a feje tetejére állni, amikor Richard szintén dolgozni kezd, Kate egy új ügyfele miatt folyamatosan utazni kényszerül, és egyre kevesebbet találkoznak, a nő ráadásul egy jóképű új munkatársat kap Jack Abelhammer (Pierce Brosnan) személyében, aki komoly érdeklődést tanúsít iránta.

A film elérhető a Netflixen.


Koszorúslányok

A harmincas Annie-nek (Kristen Wiig) semmi sem jött össze az életben. Se pénze, se párja, a munkáját pedig utálja. Amikor megtudja, hogy legjobb barátnője, Lillian (Maya Rudolph) férjhez megy, természetesnek veszi, hogy csakis ő lehet az esküvői tanúja. Bár nagy igyekezettel próbál megfelelni a feladatnak, mindig becsúszik valami gikszer, miközben riválisa, Helen (Rose Byrne) maga a tökély ezen a téren. Annie-t azonban kemény fából faragták: nem adja fel, és mindent megtesz annak érdekében, hogy megmutassa, mire képes azért, akit szeret.

A film elérhető a Netflixen.


Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása)

Gotham legizgalmasabb nője, Harley Quinn (Margot Robbie) sosem volt jó kislány. Sem normális. De amióta szakított Jokerrel, megváltozott benne valami. Feladja addigi magányát, és újabb kalandokra indul három, nem kevésbé életveszélyes barátnőjével: Fekete Kanárival, Vadásznővel és Renee Montoyával. És amikor egy gonosz maffiavezér elrabol egy fiatal lányt, Harley úgy dönt, társnőivel együtt kipróbálja, milyen érzés, ha egyszer a jó oldalon harcol. Hát, furcsa. Lehet, hogy nem is bírja így sokáig...

A tévés sugárzások mellett a film az HBO GO-n is elérhető.


Lucy

Az író-rendező Luc Besson a mozitörténelem legkeményebb, legemlékezetesebb női akcióhőseit teremtette meg, elég csak Nikitára, a Léon, a profi Mathildájára vagy Az ötödik elem Leeloo-jára gondolnunk. Az alkotó 2014-ben Scarlett Johanssonnal a címszerepben rendezett elszállt akciófilmet, aki egy olyan eleinte ártatlan lányt alakít, aki Tajvanon turistáskodó kispályás gengszter pasija miatt belekeveredik egy ronda ügybe, aminek folyományaként egy szuperdrog hatására intellektuális képességei elkezdenek emberfelettivé válni, és fokról fokra képes lesz agyi kapacitásának teljes, száz százalékos kihasználására, elméjének totális kiterjesztésére. És ez persze azt is jelenti, hogy könyörtelen harcos lesz belőle, aki kőkeményen szembeszáll ellenségeivel.

A tévés sugárzások mellett a film a Netflixen is elérhető.

 

Rossz anyák karácsonya

Az év legvarázslatosabb ünnepén, mikor minden pillanat csupa öröm és boldogság – na, ilyenkor köthetik csak fel igazán a gatyájukat az anyukák: jön a rohangálás az ajándékok után, a dekorálás és a napokon át tartó főzés. Nem is csoda, hogy Amy (Mila Kunis), Kiki (Kristen Bell) és Carla (Kathryn Hahn) ismét fellázad. A túlhajszolt trió megint szembemegy az árral, és magasról tesz a karácsonyi hagyományokra.

A szabadelvű anyák ezúttal is a kimenőre hajtanak, és a lehető legkevesebb energiából akarják kihozni a leglazább, legbulisabb karácsonyi ünnepet.

Egy dologgal azonban nem számolnak: saját édesanyjuk felbukkanásával. A tökéletes karácsony bűvöletében szocializálódott mamák (Susan Sarandon, Christine Baranski és Cheryl Hines) ugyanis ragaszkodnak a jól bevált mazochista anyaszerephez és az ünnep szentségéhez. És ekkor elszabadulnak a rénszarvasok, kinyílik pár vodkásüveg – az éj pedig minden lesz, csak épp csendes nem...