Ezért nem szerepelt J.K. Rowling az HBO jubileumi Harry Potter-műsorában

Az HBO meghívta őt is a szereplők közé, de az írónő és a csapata úgy döntött, elég lesz a régi interjúit bevágni.

A Harry Potter-rajongók számára csak január 1-én hozta meg a Jézuska az igazi karácsonyi ajándékot: ekkor került fel ugyanis az HBO Max (Magyarországon az HBO GO) kínálatába a Harry Potter 20. évforduló: Visszatérés Roxfortba című különkiadás, a 2001-es Harry Potter és a bölcsek köve és az azt követő folytatások szereplőit újra összehozó, exkluzív beszélgetés.

Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint és a többi színész mellől azonban sokaknak hiányzott a varázslótanoncos franchise megteremtője, J.K. Rowling...

Forrás: John Phillips / Stringer / Getty Images

 

Rowling szerepét ugyanis az HBO igyekezett a minimumra szorítani, és csak néhány archív felvételen volt látható, mint a 2001-től hódító útjára induló mozifilmes franchise alapjául szolgáló regények szerzője (holott producerként is ott szerepelt a stáblistákon már a legelső mozifilm óta). Ráadásul ezeket az interjúkat még 2019-ben forgatták le vele – vagyis a transzvesztitákat megsértő 2020-as nyilatkozatai előtt, amelyektől akkor többek között a Harry Potter-filmek főszereplője, Daniel Radcliffe is elhatárolódott.

A The Los Angeles Timesnek az HBO szóvivője elárulta, hogy ők megkeresték az írónőt, de Rowling volt az, aki nem kívánt személyesen részt venni a produkcióban. Az Entertainment Weekly szintén azt írta tavaly év végén, hogy Rowlingot valóban meghívták a jubileumi beszélgetésre, de végül az írónő tanácsadói csapata döntött úgy, hogy az archív interjúk is elegendőek lesznek. HBO-közeli források szerint Rowling transzneműekkel kapcsolatos kijelentései, valamint az ekörül kirobbant vita nem játszott szerepet abban, hogy az írónő a csapatával úgy döntött, nem él a szereplés lehetőségével.

A Harry Potter-különkiadás az eddigi kritikák tanúsága szerint nosztalgikusan végigköveti a népszerű varázslós franchise mind a nyolc részét, felidézve azok különösen emlékezetes pillanatait.

Az időközben felnőtt gyerekszínészek, Daniel Radcliffe, Rupert Grint és Emma Watson nemcsak a kemény munkával és sok bolondozással töltött gyermekkorukról beszélnek a régi filmek újra megépített díszletei között, de a sztárrá válásról és a nyakukba szakadt hírnév jelentette nyomásról is. Sőt, Emma Watson még azt is elmesélte, melyik kollégájába zúgott bele a forgatáson. (via Uproxx)

 

Itt a SZESSÖN-bakiparádé, a 2021-es epizódok legviccesebb jelenetei! Okkal maradtak ki az eddigi adásokból: volt, hogy becsúszott pár baki, és volt, hogy el sem indult a kamera...