Itt a Netflix 15 legnépszerűbb sorozata

A Stranger Things 4. évada nem tudta ugyan megszorongatni a Squid Game-et, de lepipálta nézettségben a Vajákot, A nagy pénzrablást és A Bridgerton családot is.

A Stranger Things 4. évada átlépte az 1 milliárdos nézettséget a Netflix nemrégiben nyilvánosságra hozott oldallátogatottsági adatai szerint. Ez a bravúr eddig mindössze egyetlen sorozatnak, a dél-koreai gyártású Squid Game-nek sikerült ezen a streamingplatformon (nálunk Nyerd meg az életed lett a széria magyar címe). A Stranger Things negyedik évada ezzel megelőzte A Bridgerton család legutóbbi évadát is, ami korábban a Netflix legnézettebb angol nyelvű sorozata volt.

A Vaják, a Squid Game és a Stranger Things emblematikus szereplői (forrás: Netflix)

 

A népszerű streamingszolgáltató a nézettségméréskor azt vizsgálja, hogy az előfizetők hány órát töltenek egy adott sorozatcím megtekintésével. Az alábbiakban tehát minden idők 15 legnézettebb Netflix-sorozatának listája következik (fontos viszont megjegyezni, hogy a címek mellett feltüntetett óraszám a teljes össznézettség, és nem csak a megjelenés utáni első 28 napra vonatkozó adat).

  1. Squid Game – 1,65 milliárd óra
  2. Stranger Things negyedik évad – 1,27 milliárd óra
  3. A nagy pénzrablás ötödik évad – 792,2 millió óra
  4. A Bridgerton család második évad – 656,2 millió óra
  5. A Bridgerton család első évad – 625,5 millió óra
  6. A nagy pénzrablás negyedik évad – 619 millió óra
  7. Stranger Things harmadik évad – 582,1 millió óra
  8. Lucifer ötödik évad – 569,5 millió óra
  9. Mindannyian halottak vagyunk – 560,8 millió óra
  10. Vaják első évad – 541 millió óra
  11. Az örökösnő álarca mögött – 511,9 millió óra
  12. 13 okom volt második évad – 496,1 millió óra
  13. Ozark negyedik évad – 491,1 millió óra
  14. Vaják második évad – 484,3 millió óra
  15. 13 okom volt első évad – 475,6 millió óra

Az alábbiakban röviden összefoglaljuk, melyik népszerű Netflix-sorozat miről szól, valamint a PORT.hu kritikusainak véleményét is belinkeljük mindegyikhez.

Nyerd meg az életed

Több száz pénztelen játékos elfogad egy különös meghívást, hogy gyerekeknek való játékokban mérjék össze a tudásukat. Csábító díj – és halálos veszedelem – vár rájuk. A PORT.hu kritikája itt olvasható el.

 

Stranger Things

Az Indiana állambeli álmos kisváros, Hawkins város nyugalmát először a 12 éves Will Byers eltűnése zavarja meg, melyet további rejtélyes események és halálesetek követnek, miközben térkapuk nyílnak egy feje tetejére állt, másik világba. A helyi seriff, egy különös képességekkel megáldott (vagy megvert?) lány és egy geek fiatalokból álló barátai társaság összefognak a gonosz legyőzése érdekében. A PORT.hu kritikája az első évadról itt, a másodikról itt, a harmadikról itt, a negyedikről itt olvasható.

 

Vaják

A hétköznapi emberek és mágikus erővel rendelkező lények (tündék, törpök, vámpírok, alakváltók, egyszarvúak) által benépesített világban él Ríviai Geralt: egy bérgyilkos, aki veszedelmes szörnyek kiirtásával/hatástalanításával foglalkozik. Egy nap összeáll egy nagy hatalmú varázslónővel és egy fiatal hercegnővel, hogy együtt küzdjenek meg a démonokkal. A PORT.hu kritikája az első évadról itt olvasható, a második évadról pedig itt írtunk.

 

A nagy pénzrablás

Nyolc rabló túszokat ejt, és bezárkózik a Spanyol Királyi Pénzverdébe, miközben egy bűnöző lángelme a rendőrséget a tervének végrehajtására manipulálja. Az ötödik évad PORT.hu-kritikája itt olvasható.

 

A Bridgerton család

A nagy sikerű regényeken alapuló sorozat a befolyásos Bridgerton család nyolc összetartó testvéréről szól, akik mind a szerelmet keresik. A PORT.hu kritikája az első évadról itt, a másodikról itt olvasható.

 

Lucifer

Lucifer Morningstar (Tom Ellis) sármos és ellenállhatatlan emberi alakot öltve Los Angeles legsötétebb titkai után vizslat. Amikor egyik kiszemeltje brutális gyilkosság áldozata lesz, a férfi belebotlik az ügyet vizsgáló Chloe Decker (Lauren German) nyomozóba, és a fejébe veszi: segít a tettes kézre kerítésében. Hiszen mi okozhatna nagyobb örömöt az ördögnek a Földön, mint az, amit a pokolban is naphosszat végez: a gonoszak büntetése? A probléma csak az, hogy Lucifer nemcsak az ügy, hanem Chloe iránt is mind jobban érdeklődik, a nőre ugyanis láthatóan nem hat a férfi ördögi bája...

 

Mindannyian halottak vagyunk

Miután zombivírus tör ki egy középiskolában, a csapdába esett diákoknak ki kell szabadulniuk az intézményből, különben őrjöngő fertőzöttekké válnak. A PORT.hu kritikája itt olvasható a sorozatról.

 

Az örökösnő álarca mögött

Merész vállalkozó vagy tehetséges szélhámos? Egy újságíró felfedi Anna Delvey történetét, aki elhitette a New York-i elit tagjaival, hogy ő valójában egy német örökösnő. A PORT.hu kritikája itt olvasható a sorozatról.

 

13 okom volt

Titkok. Hazugságok. Bosszú. A Liberty Gimnáziumban mindenkinek van rejtegetnivalója... de hamarosan lehull a lepel az igazságról.

 

Ozark

Egy pénzügyi tanácsadó Chicagóból a Missouri-beli Ozark-hegységbe költözik családjával. Öt év alatt 500 millió dollárt kell tisztára mosnia drogbáró főnöke utasítására.

 

(via The Independent)