Megöli a szexet az intim koordinátor?

Amennyire nem történt semmi a Sárkányok háza 5. részében, annyira vetettük bele magunkat a témába, hogy az HBO intim(itás) koordinátorokkal dolgozik, hogy mindenki számára kényelmes szexjelenetek készüljenek.

Forrás: YouTube / Game Of Thrones

 

A Sárkányok háza című sorozatról szóló podcastunk ötödik részében tovább boncolgatjuk a nézők, az olvasók, valamint a hallgatók közkedvelt témáját, a szexet. A sorozatban mutatott - bizonyos szempontból necces - jelenet jó témaként szolgált. Kiderült, hogy a királynét alakító színésznőnek is voltak aggályai azzal kapcsolatban, hogy egy nála 30 évvel idősebb férfival kell szexjelenetet forgatnia. Ahhoz, hogy ne érezze magát kényelmetlenül, intim koordinátor segített neki. Ennek köszönhetően megszólalt még az eredeti sorozatban, a Trónok harcában szereplő Sean Bean is, hogy anno neki sem volt kellemes ágyjelenetet forgatni.  

De mit csinál egy intim koordinátor?

Mióta létezik ez a mesterség? Hol alkalmazzák még ezt a szakmát? Erről beszélgettünk részletesebben, de a lényeg, hogy nem az a feladatuk, hogy kiirtsák a szexjeleneteket Hollywoodból, viszont a feladatuk egy részét képezi az, hogy megbizonyosodjanak róla, hogy adott intim jelenet valóban szükséges a történet szempontjából, nem csupán céltalan szórakoztatás a rendező vagy a stúdió részéről. 

A Sárkányok háza ötödik részében történtekre is kitértünk, így kielemeztük a rendhagyó esküvői ceremóniát, az azt megelőző lakomát, a káoszt, hogy mennyire volt indokolt a lovag részéről, hogy ennyire péppé verje valaki fejét, de szó esett Matt Smith frizurájáról is.