Megszakadt a nézők szíve a The Last of Us legutóbbi része után

A videójáték alkotója egyáltalán nem bánja, hogy változtattak az eredeti sztorin a sorozatban. Bill és Frank tragikus története szerinte is így volt kerek. SPOILERHEGYEK!

A The Last of Usnak a magyar HBO Maxra hétfőn felkerült harmadik, Hosszú, hosszú idő című epizódjában azt láthatjuk, hogy a két főhős, Joel és Ellie összeáll egy veterán túlélővel, Bill-lel (Nick Offerman). SPOILER! Az eredeti videójátékban Bill szerelmének, Franknek (Murray Bartlett) csupán a holttestét láthattuk, és kettejük romantikus kapcsolata csak nagyon szubtilisen jelent meg.

SPOILER! A sorozat alkotói viszont úgy döntöttek, bemutatják a két férfi két évtizedes múltját, a kitöréstől kezdve egészen odáig, hogy Frank egy betegség miatt megrokkan, és úgy dönt, elveszi a saját életét, majd Bill is követi szerelmét a sírba.

„Franket a játékban csak mellesleg említettük meg, most azonban feltérképeztük a kapcsolatukat, ami szükségszerűen járt néhány változtatással.

De az ötlet olyan jó volt, hogy egyáltalán nem zavart, hogy más lett, mint az eredeti” – nyilatkozta Neil Druckmann, a PlayStation-játék alkotója, egyúttal az HBO-sorozat egyik showrunnere.

Forrás: HBO Max


A másik showrunner, Craig Mazin mindehhez azt tette hozzá, hogy azért is gondolta, hogy ki kéne fejteni a két férfi kapcsolatát, mert így lehetőség lesz bemutatni az idő múlását, ami amúgy nem igazán jelenik meg a szériában, másrészt ábrázolhatják a szeretet különféle formáit is. Druckmann szerint a Billhez és Frankhez kapcsolódó cselekményszál azért is nagyszerű, mert reflektál Joel és Ellie viszonyára is. Arra figyelmezteti a férfit, mi minden történhet a partnerével, akit megszeret.

Druckmann egyúttal azt is kifejtette, nagyon kíváncsi rá, milyen fogadtatásban részesül a változtatás a nézők körében. Az Uproxx beszámolója szerint pedig

a nézők egyszerűen odáig voltak a szívbemarkoló cselekményszálért.

Többen kiírták, hogy megszakadt a szívük, mások szerint ez volt eddig a The Last of Us legjobb epizódja, egyesek pedig arra hívták fel a figyelmet, hogy pont erre való a sorozatverzió, hogy mélységet adjon olyan dolgoknak, amik a videójátékban csak érintőlegesen jelentek meg. A legbeszédesebb azonban annak a felhasználónak a tweetje, aki akár egy egész sorozatot végignézne Bill és Frank sztorijával.


(via The Hollywood Reporter, Uproxx)