Minden, amit A mandalóri közelgő 3. évadáról tudni érdemes

Március 1-jén folytatódik az első élőszereplős Star Wars-sorozat, mi pedig összegyűjtöttük, mi mindent lehet tudni róla.

A premier

A március 1-jei premierdátummal kapcsolatban azt érdemes tudni, hogy ez az eddigi leghosszabb kihagyás az egyes évadok között, hiszen a 2019-es első évad után a második 2020 októberében debütált – igaz, hogy magyarul hivatalosan az összes eddigi epizód csak a Disney+ magyarországi indulásakor, azaz tavaly június 14-től vált elérhetővé. Aki azonban egyéb forrásból jutott hozzá, az amerikai premierrel egy időben, annak is érkezett egy kis pótlék, mivel a 2021 év végén/2022 elején bemutatott Boba Fett könyvének két epizódja is a fejvadász Din Djarin és Grogu, azaz a mindenki által imádott Baby Yoda figurájára koncentrált. Szóval aki még nem látta, ezeket is érdemes pótolni! Ami pedig az új részeket illeti: a március 1-jei premier után értelemszerűen szerdánként lesznek elérhetőek.

Forrás: 2023 Lucasfilm Ltd. & TM. All Rights Reserved.

 

Szereposztás

A harmadik évadban természetesen visszatér Pedro Pascal Din Djarinként, Carl Weathers mint Greef Karga, Giancarlo Epsosito mint Moff Gideon és Katee Sackhoff mint Bo Katan Kryze. Ahogy arról annak idején elég sokat lehetett hallani, Gina Carano nem ismétli meg a szerepét Kara Dune-ként. Azt ugyan még nem lehet tudni, hogy Rosario Dawson (Ahsoka Tano), Temuera Morrison (Boba Fett) vagy Timothy Olyphant (Cobb Vanth) felbukkannak-e vendégszereplőkként, de az IMDb biztosra veszi, hogy Christopher Lloyd, akinek a csatlakozását tavaly márciusban jelentették be, már az első epizódban fel fog tűnni. Arról azonban nincs információ, hogy kit fog játszani.

Katee Sackhoff mint Bo Katan Kryze. Forrás: 2023 Lucasfilm Ltd. & TM. All Rights Reserved.

 

A cselekmény

A sztori fonalát a már említett Boba Fett könyve történéseinél vehetjük fel újra, azaz azt láthatjuk, hogy Grogu otthagyja a Luke Skywalkerrel zajlott „Jedi-képzést”, hogy inkább Din Djarinnal tartson, aki a Mandalore-ra igyekszik helyreállítani a becsületét. Dint ugyanis kitaszította a klánja, mivel levette a sisakját, és hiába ő a Darksaber, a Sötétkard jogos tulajdonosa, Bo Katant ez egy cseppet sem izgatja, így várhatóan összeütközésbe kerülnek, miközben a nő megpróbálja helyreállítani Mandalore bolygójának megtépázott dicsőségét. Eközben a háttérben arra utaló jeleket is kapunk, hogy a Birodalom továbbra is megpróbálja átvenni az irányítást a teljes galaxis felett.

Forrás: 2023 Lucasfilm Ltd. & TM. All Rights Reserved.

 

Az előzetes

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a bő egy hónapja nyilvánosságra hozott trailer első képsorain Din Djarint és Baby Yodát látjuk, ahogy átszelik az univerzumot a Mandalore felé. Az új előzetesben láthatunk még Jedi-harcosokat fénykarddal, a nyüzsgő Mandalore-t

és azt is, ahogy Grogu használja az erőt.

 


Érdemes még belevágni?

Mindenképpen, hiszen 1) nem kell a Star Wars-franchise nagy rajongójának és ismerőjének lenni ahhoz, hogy értsük és jól szórakozzunk rajta. Jon Favreau showrunner ugyanis kifejezetten azt a célt tűzte ki, hogy a széria a Csillagok háborúja világának hardcore rajongói mellett az újonnan érkezőket is megszólítsa: azokat, akik korábban egy epizódot sem láttak a „réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban” zajló eseményekből; 2) az eddigi két évad összesen 16 fejezetből áll, így március 1-jéig még bárki könnyedén behozhatja a lemaradást (a Boba Fett könyve bónuszepizódjaival együtt is); és 3) ami a folytatást illeti: továbbra is a megszokott minőséget kapjuk, mivel Favreau maradt az író és az executive producer.

Jon Favreau. Forrás: StillMoving.Net for Disney



(via Uproxx, Disney+)