Mutatjuk, mit érdemes nézni augusztusban a Netflixen

Jövő hónapban egy gyógyszerbotrányról és Johnny Deppék peréről is nézhetünk sorozatot, de lesz zombis túlélőshow, valamint kémthriller Gal Gadot főszereplésével.

Fülig beléd zúgtam – 2. évad (premier: augusztus 2.)

Az Alice Oseman képregényéből adaptált romantikus drámasorozat középpontjában egy meleg iskolás fiú, Charlie Spring (Joe Locke) áll, aki szerelmes lesz az osztálytársába, a rögbis Nick Nelsonba (Kit Connor). A széria vizuális különlegessége, hogy az eredeti képregényt megidézve animációs elemeket is használ. A sorozat első évadja világszerte több mint 50 ország Top 10-es listájára került fel. A Fülig beléd zúgtam második évadjában Charlie és Nick továbbra is igyekeznek elnavigálni a szerelmüket a iskolai és magánéleti teendők közt, miközben közeleg a szalagavató és egy párizsi kirándulás. A franciaországi helyszín pedig remek díszlet ahhoz, amiről ez a sorozat elsősorban szól: a barátságról és a romantikáról.

 

Zombiverzum (premier: augusztus 8.)

Nem kizárt, hogy ez a túlélőshow lesz a következő Squid Game. Pláne, hogy ez egy vérbeli valóságshow, hús-vér szereplőkkel. Évek óta hatalmas sikerrel futnak az apokaliptikus zombisorozatok, mint a The Walking Dead és a The Last Of Us. Csoda, hogy eddig senkinek nem jutott eszébe, hogy valóságshow-t készítsen a témában.

A játékosok egy zombik által uralt Szöulban találják magukat, ahol különféle kihívásokat kell teljesíteniük, miközben az élőhalottak folyamatos fenyegetést jelentenek.

Az előzetes alapján tényleg olyan az egész, mint egy zombihorror: a város és különböző helyszínei (élelmiszerbolt, vidámpark stb.) fel lettek építve, az élőholtakat pedig statiszták alakítják. Közben persze készül a Squid Game alapján forgatott túlélőshow is, szóval a Netflix eléggé ráment most a túlélőshow-kra.

 

A gyilkos csodaszer (premier: augusztus 10.)

Aki látta Dopesick című sorozatot – amely nálunk a Disney+-on tekinthető meg –, az nagyjából tudja, mire számítson a Netflix új, limitált szériájában, hiszen ugyanazt a valós történetet dolgozza fel mindkettő.

A sorozat az OxyContin nevű fájdalomcsillapító történetét mutatja be, ami azt hirdette magáról, hogy nem okoz függőséget, ehhez képest olyan káros hatása volt, mint bármelyik drognak.

.Az amerikai gyógyszerlobbi mellett tanúi lehetünk annak, miként tett tönkre életeket az az orvosság, aminek épp hogy gyógyítani kellett volna. A provokatív drámában olyan színészeket láthatunk, mint Matthew Broderick, Uzo Aduba és Taylor Kitsch.

 

Rachel Stone – Mindent vagy semmit (premier: augusztus 11.)

Gal Gadot a Különösen veszélyes bűnözők után ismét egy akciódús Netlfix-produkcióban látható. Ő alakítja Rachel Stone-t, az MI6 elit ügynökét, aki egyúttal egy titkos szervezet tagja is, amiről egyetlen kollégája sem tud:

egy globális békefenntartó ügynökség hírszerzője.

A számtalan helyszínen játszódó sztori afféle női James Bond-kalandnak tűnik, amiben a pergő akciók, a látványos kaszkadőrmutatványok, és a világot fenyegető katasztrófa áll a középpontban. És persze egy Szívnek nevezett cucc, ami a rosszfiúk kezébe kerül.

 

Depp kontra Heard  (premier: augusztus 16.)

Nyilvánvaló volt, hogy előbb-utóbb dokumentumfilm készül a Depp/Heard rágalmazási perről, és most a Netflix el is hozta az első ilyet, ráadásul egy limitált sorozat formájában. Johnny Depp és Amber Heard perével mi is sokat foglalkoztunk tavaly, hiszen a kamerákat is beengedték a tárgyalóterembe, így élőben lehetett követni az eseményeket. A Depp kontra Heard című dokusorozat azonban 

nemcsak egyfajta összefoglalása az eseményeknek, hanem azt is bemutatja, miként vált a per globális médiajelenséggé, ami túlmutatott a sajtón, és a közösségi média minden szegletében megtelepedett.

A széria az előzetes alapján pártatlannak tűnik, és elsősorban a per tömegkultúrára gyakrolt hatását mutatja be.

 

A lány a maszk mögött (premier: augusztus 18.)

Egy külsejével elégedetlen irodista lány éjszakánként maszkot viselő influenszerré válik, ám egy sor balszerencsés esemény felborítja az életét.

 

Világítótorony (premier: augusztus 22.)

Két vezető előadóművész összeröffen egy kis őszinte beszélgetésre, ahol feltárják sebezhetőségüket és aggodalmaikat, közben rengeteget nevetnek.

 

(via Variety, Uproxx, Netflix)