Nézettségi rekordot döntött a Sárkányok háza

A Trónok harca előzménysorozata az HBO legerősebb streaming-nyitánya lett.

Tegnap debütált a Sárkányok háza, és ahogy a Netflix-szel történt a Stranger Things 4. évadának második blokkjával, az HBO Max is összeomlott, annyian akarták egyszerre streamelni a westerosi csínytevők debütálását. Az első órában 2,6 millió háztartásban streamelték az első epizódot, ezzel minden idők legerősebb HBO streaming premierje lett.

A nagy kérdés persze az, hogy a Sárkányok háza tud-e akkora sikersztorit szállítani, mint a nyár eddigi legnagyobb slágere, a Stranger Things negyedik évada, ami Kate Bush-sal és a Metallicával a slágerlistákat és a közösségi médiát is uralta, és pillanatok alatt bebetonozta magát a popkultúrába. Azt se feledjük, hogy a Trónok harca pocsék fináléja után sokan kiábrándultak George R.R. Martin fantasy eposzából.

"Ahogyan a Stranger Things legutóbbi, 4. évadának második részének kikerülése is felülmúlta az első nézettségét, az HBO-nak olyan innovatív marketinget kell keresnie, amely a közönségnövekedés növekedését ösztönzi, hogy áttörhessen a mai telített tartalompiacon."– mondta Ashwin Navin, a nézettségi számokat szállító Samba TV társalapítója és vezérigazgatója.

Az első óra után is szárnyalt a Sárkányok háza: az HBO legnagyobb egyéjszakás nézettségét hozta azóta, hogy az anyasorozat sorozatfináléja 2019 májusában 19,3 millió nézőt vonzott. Azóta a legjobb egyéjszakás nézettséget az Euphoria második évadának februári fináléja érte el, amelyet 6,6 millióan néztek.

A Sárkányok háza a Trónok harca sorozat 2011-es debütálásának nézettségét (2,22 millió egynapos néző a Nielsen szerint) is túlszárnyalta,

bár a tökéletes összehasonlítás szinte lehetetlen, tekintve, hogy akkoriban az HBO sokkal korlátozottabb streaming-jelenléttel rendelkezett,

és többplatformos megtekintési lehetőség sem volt bevett. No és persze a Trónok harca akkor még új volt a tévénézők számára, míg a Sárkányok háza mögött már komoly és közismert mitológia áll.  Mi szerettük az előzménysorozat első epizódját, így simán megeshet, hogy a nézők megbocsájtják az anyasorozat csúfos búcsúját.

(Forrás: The Hollywood Reporter)