Rettenetes dolog történt A 3-test-probléma producerével

A milliárdos Lin Qit megmérgezték, és bele is halt a mérgezésbe.

Többször írtunk már a nemcsak rejtélyes, de kifejezetten borzongató eseményeket ábrázoló Netflix-sorozatról, A 3-test-problémáról; a Business Insider most kiderítette, hogy nemcsak a széria cselekményében, de

a kulisszák mögött is lezajlottak borzalmas történések.

A videójáték-fejlesztéssel foglalkozó Yoozoo Games alapítójaként milliárdossá vált Lin Qi 2014-ben szerezte meg honfitársa, Liu Cixin A háromtest-trilógia című sagájának filmes jogait, amely trilógiának a most sorozattá formált A háromtest-probléma az első része.

Miután pedig Lin több millió dolláros megállapodást kötött a könyv szériává adaptálásáról a Netflixszel, 2020 karácsonyán meghalt egy kórházi ágyban. Halálának oka mérgezés volt. A Business Insider kinyomozta, hogy az eset még 2017-ig, a Yoozoo Games berkeibe vezethető vissza, amikor az üzletember felvett egy ügyvédet, Xu Yaót, és megtette a cég „3-test-univerzum” részlegének a vezetőjévé.

Eiza González a sorozatban. Forrás: Netflix


Xu azonban nem bizonyult túl jó alkalmazottnak, ezért három évvel később elvették tőle a feladatot, azaz gyakorlatilag lefokozták, és csökkentették a fizetését is. A férfi ekkor bosszúból elkezdte mérgezni a kollégáit. Három hónappal azután, hogy Lin megkötötte a megállapodást a Netflixszel, a bosszúszomjas alkalmazott elkezdett mérget rakni a többi dolgozó és a főnök italába.

A főnök járt a legrosszabbul, aki belehalt a mérgezésbe, négy másik ember „csak” kórházi kezelésre szorult.

Xut a rendőrség három nappal Lin halála után letartóztatta, majd bíróság elé állították és a napokban halálra ítélték. Lin Qi A 3-test-probléma című sorozat megvalósításában (amelynek egyébként a Trónok harca alkotóiként ismert D.B. Weiss és David Benioff a kreátorai) tevőlegesen már értelemszerűen nem tudott részt venni, de a Netflix posztumusz executive produceri kreditet adott neki a stáblistán.


(via Uproxx)

 

A sorozatról írt kritikánk

Van 3 probléma A 3-test-problémával

A Trónok harca alkotói sikeresen netflixesítettek egy sci-fi bestsellert. Új sorozatuk bőven megüti a mércét, de közel sem hibátlan. Spoilermentes kritika.

Tovább