Stranger Things-sztárokkal jön a Netflix új horrorja

Maya Hawke és Sadie Sink is szerepelnek a júliusban debütáló Fear Street-trilógiában. De Megan Fox horrorfilmjén és az American Horror Story sorozat spin offján is borzonghatunk majd egy jót.

Jól esne egy kis jeges borzongás ebben az elviselhetetlen forróságban? Júliusban több horror témájú film illetve sorozat is debütál a mozikban és a tévéképernyőkön – ezekből közlünk most egy izgalmas válogatást!

Till Death

Megan Fox az új horrorfilmjében egy Emma nevű nőt alakít, aki egy kihűlt kapcsolatban vergődik, és már a pokolba kívánja a férjét. Párja azonban teljesen váratlanul egy romantikus hétvégi kirándulásra invitálja Emmát a tizedik házassági évfordulójukon egy távoli, hegyi nyaralóba. Csakhogy minden megváltozik, amikor a gyertyafényes este másnapján holtan találja a férjét, akit ráadásul a titokzatos látogató hozzábilincselt Emma csuklójához. Félelmetes macska-egér játék kezdődik, mivel a két gyilkos valami titokzatos okból kifolyólag továbbra is a házban van, bosszútól fűtve keresve Emmát, és alighanem valami mást is... A Jason Carvey forgatókönyvéből és Scott Dale rendezésében elkészült horrorfilm július 2-től lesz megtekinthető a mozikban és néhány online platformon.

 

Fear Street-trilógia

Igencsak grandiózus vállalkozásba fogott a Netflix: ezúttal nemcsak egy önálló horrorfilmet forgattak le, hogy majd siker esetén készüljön hozzá folytatás is (mint anno A bébiszitter 1-2 esetében, amelyekről ebben a cikkünkben írtunk), hanem egyből egy vérben és humorban egyaránt bővelkedő, kaszabolós filmtrilógiával indítanak, amelynek az egyes darabjait Fear Street Part One: 1994, Fear Street Part Two: 1978, illetve Fear Street Part Three: 1666 címmel július 2-án, július 9-én és július 16-án láthatják az előfizetők a népszerű streaming szolgáltatón (mi, magyarok A félelem utcája címmel érhetjük majd el a kínálatban).

Az első, 1994-ben játszódó részben egy tipikus álmos amerikai kisváros, Shadyside tinédzserei felfedezik, hogy azok a rémisztő és kegyetlen események, amelyek generációkon át kísértették a településüket, egy boszorkány tevékenykedése nyomán sajnos mind összefüggenek – és nagyon úgy fest, hogy ők lesznek a banya következő célpontjai! Azt viszont, hogy pontosan miért és mióta követi el ezeket a kegyetlen tetteket ez a bizonyos kisvárosi boszorkány, majd csak az 1978-as nyári táborozás idején, illetve a XVII. századi amerikai boszorkányperek idején játszódó folytatások bontják ki részletesen. A Fear Street-trilógia egyébként „a szegény ember Stephen Kingje”-ként is emlegetett R.L. Stine azonos című könyvsorozata alapján készült, és mivel Stine több tucat ilyen könyvet írt ehhez a brandhez, siker esetén ez lehet akár a Netflix új Stranger Thingse (amit már most előrevetít az, hogy a Stranger Things húsz év körüli sztárjai közül Maya Hawke és Sadie Sink is szerepelnek a trilógiában). 

 

American Horror Stories

Az American Horror Story egy 10 éve népszerű, ikonikus horrorszéria, ami most a rajongók legnagyobb örömére egy spin off sorozatot is kap a nem túl kreatív, de legalább a brandhez maximálisan igazodó American Horror Stories címen (korábban már volt egy másik spin off is, a bűntényekre koncentráló American Crime Story). Amíg azonban az anyasorozat évadonként más-más félelmetes sztori köré épült fel, a spin off széria egy olyan antológia lesz, ami részenként mesél el egy-egy hátborzongató rémtörténetet. Az első évad első két része július 15-én debütál a Hulu streaming szolgáltatón.