Szexvonalat népszerűsít Leonardo DiCaprio

A Ne nézz fel!-ben látható telefonszám korhatáros szolgáltatást népszerűsít. Hogy a színész erről tudott-e, az még rejtély.

A Netflix karácsonykor bemutatott világvége-szatírája nagyon megmozgatta a nézők fantáziáját, a filmért rengetegen rajonganak és legalább ennyien utálják. A kommentek közt is dúl a vita (a Port.hu adatlapján már 160 felett van a számláló), és sorra születnek az olyan cikkek, amikben a Ne nézz fel! utóéletével foglalkoznak. (A Port kritikája ide kattintva olvasható.)

És ahogy ilyen esetekben lenni szokott, a film legapróbb részletei is mikroszkóp alá kerülnek. Többeknek eszébe jutott például feltárcsázni a képernyőn olvasható egyik telefonszámot. A sztori szerint a Leonardo DiCaprio által alakított csillagász kisebbfajta celebritássá válik, és felkérik, hogy vegyen részt a kormány által indított tájékoztatási kampányban. Egy televíziós hirdetésben tűnik fel, ahol azt ajánlja a nézőknek, hogy ha nehezen tudják feldolgozni a közelgő katasztrófát, hívjanak fel egy ingyenes telefonszámot, ahol választ kaphatnak a kérdéseikre.

A valóságban azonban a 1-800-532-4500 szám tárcsázásával nem egy lelkitanácsadó vagy információs szolgáltatást hívunk, hanem egy szexvonalat, ahol egy női hang fogad bennünket.

Üdv Amerika legforróbb forró drótján! Uraim, a legdögösebb hölgyek várják, hogy beszélhessenek veletek. Nyomjátok meg az egyes gombot. Hölgyeim, ha érdekes és izgalmas pasikkal szeretnétek ingyen beszélni, nyomjátok le a kettes gombot.”

A Twitteren többen is megosztották, hogy milyen nagy meglepetés érte őket, amikor felhívták a számot.

Az Independent újságírói próbálták kideríteni, hogy szándékos-e a sajátos árukapcsolás, de egyelőre nem kaptak választ a Netflixtől. A hollywoodi filmekben általában olyan telefonszámokat szoktak használni, amelyek eleve erre a célra vannak fenntartva, így valószínűsíthető, hogy szándékos trollkodás esete foroghat fenn a készítők részéről.

via: Independent

Döbrösi Laura a SZESSÖN vendégeként elárulta, hogy karmesternek lenni a világ legmenőbb dolga és azt is, mit jelent noisemakernek lenni, de beszélt a női zenészekről is.