Újabb Trónok harca-spinoff kezdett körvonalazódni

Miközben már javában forog a House of the Dragon, újabb háttértörténet alakulásának örülhetünk. 10.000 Ships (Tízezer hajó) lesz a címe, és már megvan az alkotója is.

A sorozatot az az Amanda Segel fejleszti, akit egy sor széria producereként ismerhetünk, köztük a Nyomtalanul, A férjem védelmében, a Nikita és A célszemély. A 10.000 Ships című Trónok harca-spinoffon már elkezdtek dolgozni az HBO berkeiben. A sztoriról annyit lehet tudni, hogy egy Nymeria nevű harcos hercegnő életét követi, aki a Martell-ház őse. A Martell-ház egyébként az, ahova a Trónok harca-beli Oberyn, Pedro Pascal karaktere is tartozott, Nymeria neve pedig onnan lehet ismerős, hogy Arya róla nevezte el a széria elején a rémfarkasát.

A George R.R. Martin által kiötlött eredeti történetben Nymeria hercegnő Dorne földjére vezeti a rhoynariakat, miután alulmaradtak a valyriaiakkal szemben (őket onnan ismerhetjük, hogy az Emilia Clarke által játszott Daenerys felmenői). A rhoynariak népvándorlása egyébként

ezer évvel a Trónok harca eseményei előtt játszódik,

szóval ismét egy előzménysorozatról van szó.

Forrás: HBO


A már javában forgó House of the Dragon mellett (amiből ide kattintva láthatók az első képek) jelenleg további két Trónok harca-spinoff munkálatai vannak folyamatban az HBO-nál. A 9 Voyages címűt a Róma ötletgazdájaként ismert Bruno Heller fejleszti, és a House of the Dragonsban is szereplő Lord Corlys Velaryonról szól majd.

A Flea Bottomról pedig annyit tudni, hogy az ikonikus Királyvárban fog játszódni. Szó van emellett Martin

szintén ehhez az univerzumhoz tartozó Dunk és Egg történeteinek (például a Kóbor lovagnak) az adaptációjáról, illetve egy animációs Trónok harca-spinoffról is.


(via Collider)