Végre megvalósulhat a Gorillaz film, a Netflix csapott le rá

A streamelős óriás a jelek szerint tényleg mindenben benne van, így adnak egy esélyt a Damon Albarn nevével fémjelzett virtuális zenekar, a Gorillaz elég experimentálisnak ígérkező animációs filmjének is.

Az örömhírt maga, a Blur frontembereként is ismert Damon Albarn jelentette be. Habár a zenész sok részletet még nem árult el, annyit igen, hogy az alkotás meglehetősen „absztrakt” lesz. A Gorillaznak október 23-án jelent meg hetedik stúdióalbuma, a Song Machine: Season One – Strange Timez, amit egy egész sorozatnak terveznek.

És addig is, amíg elkészül a Song Machine: Season Two, Albarnék el akarnak kezdeni dolgozni az animációs nagyjátékfilmen. „Hát, úgy tervezzük, hogy amíg elkészül a Season Two, megcsináljuk a filmet. Már aláírtuk a szerződéseket is, elkezdtük írni a forgatókönyvet, meg minden. Egy ilyen meglehetősen absztrakt animációs filmbe belevágni nagy kockázat egy filmstúdió részéről, mert elég drága.

És ha előadsz egy kissé buta sztorit, aminek nincs is minden ponton értelme, akkor még nehezebb a dolog. Erre jöttünk rá. De meg fogjuk csinálni, sőt máris csináljuk. Azt látom, hogy ma már bárki csinálhat animációs videót, de a mi filmünk jóval meghaladja majd ezeknek a minőségét” – nyilatkozta Albarn.

„Van egy megállapodásunk a filmre a Netflixszel.

Azt hiszem, előbb be kéne fejeznünk a Season Two-t, és utána már minden időnket a Gorillaz film bemutatásának tudjuk szentelni. Nagyon drukkolunk” – tette hozzá.

Mivel a Gorillaz nevű virtuális banda eleve az animációs térben létezik, nem olyan elvetemült gondolat animációs filmet forgatni velük. Mindezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy korábban is történtek már próbálkozások. 2003-ban elkezdtek egy Celebrity Harvest nevű filmen dolgozni, ami azonban kreatív különbségek miatt sajnos mégsem valósult meg. Ezt követően legközelebb 2017-ben jelentették be, hogy készítenek egy animációs sorozatot, de ebből sem lett semmi. Szóval mi is drukkolunk, hogy ezúttal tényleg összejöjjön.


(via Movieweb)