Befutott végre az első előzetes David Fincher sztárokkal telezsúfolt Netflix-filmjéhez!

Az Aranypolgár forgatókönyvírójáról szóló drámában látható lesz többek között Amanda Seyfried, Gary Oldman, Lily Collins és Charles Dance is.

Elképesztő sztárparádét verbuvált össze A végső megoldás: Halál és a Hetedik rendezője, David Fincher, aki most épp  Netflixnek forgatott fekete-fehér életrajzi drámát az Aranypolgár című, 1941-es kultfilm társ-forgatókönyvírójáról, Herman J. Mankiewiczről, akitől maga Orson Welles akarta elmarni annak idején az írói kreditet, hogy egyedül fürödhessen a dicsőségben. A címbéli Mank becenévre hallagató író Hollywood aranykorában, az 1930-s években olyan filmek szövegkönyvein dolgozott, mint az Óz, a csodák csodája, A Yankee-k dicsősége, a Makrancos dáma vagy a Vacsora nyolckor, és olyannyira nem engedte meg Orson Wellesnek, hogy kisajátítsa magának az Aranypolgár sikereit, hogy az 1942-es Oscar-gálán őt is díjjal jutalmazták a legjobb forgatókönyv kategóriában (bár az átadón sem ő, sem Welles nem volt ott). Mankiewitz évhajhász és alkoholista figuráját nem kisebb sztár alakítja Fincher filmjében, mint Gary Oldman – aki már az alábbi trailerben is olyan meggyőzően hozza az Aranypolgár íróját, hogy már most azt rebesgetik, Oscart fog kapni érte jövőre! 

A fekete-fehérben leforgatott filmben Gary Oldmanen kívül számos más híresség is szerepel. Már a trailerben is feltűnik a Trónok harca sztárja, Charles Dance és Phil Collins lánya, Lily Collins. De fontos szerepet kapott a szőke dívát alakító  Amanda Seyfried is, aki még a nyáron mesélt arról, hogy Fincher halálra dolgoztatta a színészeket a film forgatásán: vele volt, hogy öt napon keresztül forgatott egyetlen jelenetet, egy másikat pedig legalább kétszáz alkalommal újravett, mert a hírhedt perfekcionizmusából fakadóan folyton elégedetlen volt vele! (via Uproxx.com)