Chris Hemsworth akciófilmjénél csak a forgatása volt őrültebb

Nézd meg a Tyler Rake: A kimenekítés forgatásán készült eszement felvételt, amin azt láthatjuk, ahogy a kameraman az életét kockáztatja.

A Netflixen már április 24. óta streamelhető a korábban kaszkadőrként és kaszkadőrkoordinátorként dolgozó Sam Hargrave akciófilmje, amit a Thor filmek sztárja mellett ázsiai arcokkal forgatott. A sztori szerint Banglades fővárosában, Dakkában járunk, ahol egy indiai drogbáró elrabolja egy bebörtönzött bangladesi drogbáró fiát, és a Hemsworth által alakított Tyler Rake nevű zsoldos kapja a feladatot, hogy kimenekítse a srácot a városból.

A dolgok akkor kezdenek igazán eldurvulni, amikor kiderül, hogy Dakkát lezárták, és az egész város a zsoldosra és a fiúra, Ovira vadászik. Rake kollégái azt tanácsolják, hagyja hátra a gyereket (és adjon neki egy kegyelemlövést, hisz élve amúgy sem jut ki), mert csak egyedül őt tudják kimenekíteni a terepről, de a férfi nem adja fel.

A filmben állítólag olyan őrült részek vannak, hogy Rake megöl valakit egy gereblyével (ami azért vicces, mert a ’rake’ angolul gereblyét jelent), vagy hogy szétver egy egész gyerekbandát. De ez még mind semmi ahhoz a 12 perces, vágás nélkül felvett akciójelenethez képest, aminek most bepillanthatunk a kulisszái mögé.

A valamivel több mint félperces videóban azt láthatjuk, hogy egy követőautó elejére rögzített kameraman felvesz egy szűk utcában zajló autós üldözést, amelynek az is a része, hogy a járművekkel tolatni kezdenek (így azzal az autóval is, amin a kamerás férfi csücsül), majd az egyik kocsi kifarol, és ekkor a kameraman leugrik a maga autójáról, hogy odarohanjon a kifaroló járműhöz, és közeli felvételeket készítsen róla. Ekkor derül ki, hogy a férfi valójában egyáltalán nem volt rögzítve, csupán a társa (illetve vélhetően maga a rendező) tartotta végig a kezével. Durva!


(via Collider)