Nézd meg Meryl Streepet az év átverésében!

A három Oscar-díjas színésznő Steven Soderbergh új, az HBO GO-ra érkező tengerjárós filmjében szerepel. Íme az előzetes, olyan további sztárokkal, mint Dianne Wiest, Candice Bergen vagy Lucas Hedges!

A Szabad szavak (Let Them All Talk) című dramedyt december 10-én mutatja be az HBO Max, és várhatóan még aznap az HBO GO kínálatába is bekerül. A film sztorija szerint az ünnepelt írónő (Streep) néhány régi barátjával tengeri utazásra indul, hogy végre kikapcsolódjanak, szórakozzanak és közben begyógyítsák régi sebeiket.

Velük tart az írónő unokaöccse is, aki nemcsak civakodik a hölgyekkel, hanem beleszeret egy fiatal irodalmi ügynökbe. A fiatal férfit a többek közt A régi városból és a Három óriásplakát Ebbing határában című filmből ismert ifjú tehetség, Lucas Hedges játssza, Streep karakterének barátnőit pedig a Szex és New York sztárja, Candice Bergen és Dianne Wiest (Hannah és nővérei, Ollókezű Edward) formálják meg.


A Szabad szavak érdekessége, hogy a rendező, Steven Soderbergh szinte teljes titoktartás mellett forgatta – jelentős részét a Queen Mary 2 óceánjáró fedélzetén, a New York és Southampton közötti transzatlanti átkelés során.

A mű előzetesének érdekessége pedig (és emiatt szerepel a címben az év átverése kitétel), hogy az öreg hölgyek vélhetően nem túl kalandos sztoriját az alkotók úgy adják elő benne, mint valami izgalmas heist movie-t – mintha csak a Soderbergh által rendezett valamelyik Ocean’s filmről lenne szó. Persze semmiképpen sem szeretnénk elvitatni a Szabad szavak érdemeit, csak készüljünk fel rá, hogy minden bizonnyal inkább lélektani izgalmakat ígér; de a kiváló alkotói és szereplőgárda miatt az garantált!


(via HBO)