Grecsó-premier Szegeden

Grecsó Krisztián nagysikerű regényét, a Megyek utánad című kötetet először láthatja színházi előadásként a közönség. Az adaptációt Bíró Bence írta, a darabot Dékány Barnabás rendezi. A regény szereplőit Mészáros Béla, Kurta Niké és Baki Dániel alakítják. A bemutató 2018. szeptember 28-án, pénteken lesz Szegeden, a Régi Zsinagógában a MASZK Egyesület szervezésében.

Hazánk egyik legnépszerűbb kortárs írójának, Grecsó Krisztiánnak 2014-es sikerregényéből, a Megyek utánad című kötetből először születik színházi feldolgozás. Az író közönségkedvenc könyvéből a szövegkönyvet Bíró Bence készítette. Szeptember 28- án, pénteken 19:30-kor, a Régi Zsinagógában kerül sor a premierre. 

Az ősbemutató műfaja „szerelmi leltár”, mely biztosan nem lepi meg a könyv hatalmas rajongótáborát. A történet főhőse, Daru visszaemlékszik élete szerelmeire, boldog- boldogtalan pillanataira, önvizsgálatot tart, miközben megrajzolja önarcképét is. Hiszen hogyan is lehetne jobban elmesélni egy ember életét, mint a szerelmei történetén keresztül? Amikor pedig kész a leltár, lehet továbblépni. Vagy mégsem?

Az előadás szerepösszevonásokat alkalmaz, a karaktereket a Katona József Színház népszerű művésze, számos sikerfilm, így például a Swing, a Poligamy vagy az Aranyélet  sorozat közreműködője, Mészáros Béla, a Szputnyik Hajózási Társaság előadásaiból, a Forte Társulat THEALTER-en is szereplő többszörös díjnyertes A te országod című produkciójából és a Terápiából is ismert Kurta Niké, valamint a Katonában és a Pécsi Nemzeti Színházban is fellépő Baki Dániel alakítja. Az ősbemutatót rendezőként Dékány Barnabás jegyzi, akit a Belvárosi Színház és az Átrium színészeként, valamint a nagysikerű közönségfilm, a #sohavégetnemérős és A tanár című sorozat szereplőjeként ismerheti a közönség.