10 dolog, amit nem tudtál a Kill Bill 2-ről

Folytatás vagy egyetlen egység a Kill Bill 1-gyel? Jóban volt a forgatáson Uma Thurman és Daryl Hannah, vagy utálták egymást? Tudj meg mindent, amit érdemes egyik kedvenc Tarantino-filmünkről, amit a napokban többször is újra műsorra tűz a tévé.

1. Uma Thurman és Daryl Hannah annyira nem jöttek ki egymással a forgatáson (már az első rész forgatásán sem), hogy a filmet kísérő sajtóeseményeken a szállodai és mozis alkalmazottakat megkérték, hogy teljesen szeparálják el őket egymástól. Sőt: a Cannes-i Filmfesztiválon zajló premieren az afterpartin is létrehoztak két külön részleget, hogy a sztároknak ne kelljen keveredniük egymással. És az sem véletlen, hogy amikor megnyerték a 2005-ös MTV Movie Awards díjátadón a legjobb küzdelem díját, Hannah egyedül ment el átvenni a trófeát.

2. Azt a jelenetet, amelyben a Menyasszonynak egy bordélyban ad találkát Esteban Vallejo, egy valódi mexikói bordélyházban vették fel, és a statiszták egytől egyig a valóban ott dolgozó prostituáltak voltak.

3. 2018 februárjában Uma Thurman kirakott egy videót az Instagram-oldalára, amelyben az látható, ahogy balesetet szenved a Kill Bill 2. forgatásán. Azt a jelenetet ugyanis, amelyben a főhősnő egy kanyargós úton vezet egy autót, olyan nagy sebességgel, hogy a haja lobog az ellenszélben, nem minősítették kaszkadőrmutatványnak, így a felvételkor nem is volt jelen kaszkadőr, Tarantino viszont rábeszélte a színésznőt, hogy csinálja meg maga.

A jármű viszont hibás volt, és az út is tele volt úthibákkal, így a végén a sztár nekiment egy fának, amitől agyrázkódást szenvedett, és megsérültek a térdei. Habár Thurman a rendezőre is sokáig haragudott az eset miatt, később megbocsátott neki, és a felvétel nyilvánosságra hozatalakor már a film producereit, köztük Harvey Weinsteint nevezte meg fő bűnösként. A baleset leleplezésével egy időben a színésznő azt is bejelentette, hogy ő is azok között van, akiket Weinstein szexuálisan zaklatott.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Uma Thurman (@umathurman) által megosztott bejegyzés


4. A film zenéjét részben Robert Rodriguez, QT barátja és kollégája szerezte, aki mindössze egy dollárt kapott fizetségként, továbbá azt, hogy cserébe Tarantino rendezte az egyik szegmenst az ő projektjében, a Sin City – A bűn városában, szintén egy dollárért.

5. A fentebb már említett karaktert, Esteban Vallejót az eredeti tervek szerint Ricardo Montalban (Fantasy Island, Star Trek 2. – Khan haragja) játszotta volna, aki nem tudott részt venni az első összeolvasáson, így Michael Parks helyettesítette. Montalban pechére Parks úgy lenyűgözte Tarantinót, hogy úgy döntött, újraosztja a szerepet, és Parks lesz Esteban.

6. Habár a Kill Bill első és második részét terjedelmi okok miatt két külön filmként mutatták be 2003-ban, illetve 2004-ben, Tarantino pár éve elárulta, hogy ő

egyetlen négyórás monumentális alkotásként

írta és rendezte meg, és csak az utómunkálatok során lett kettévágva. Ennek némileg ellentmond, hogy a direktor két külön műfajban képzelte el a két művet: az első részt kungfufilmként, a másodikat pedig westernként (bár láttunk már olyat, hogy egy film a felénél zsánert vált). Egy darabig egyébként a forgalmazók sem voltak biztosak benne, hány filmnek is számít a Kill Bill 1. és 2., mivel az első poszterek még úgy hirdették a második részt, hogy Quentin Tarantino ötödik filmje, később viszont kicserélték a szöveget, és csak annyit állítottak a plakátok, hogy Quentin Tarantino filmje.

7. A címbeli Bill szerepére eredetileg nem David Carradine-t, hanem Warren Beatty-t akarták felkérni, aki nemet mondott, és ő maga javasolta maga helyett Carradine-t. Amennyiben egyébként Beatty elvállalta volna a felkérést, Bill figurája sokkal behízelgőbb lett volna, és kicsit James Bondra emlékeztetett volna.

8. SPOILER! Azt a jelenetet, amelyben a főhősnőnek köszönhetően Elle Driver elveszíti a másik szemét is, a figurát alakító Daryl Hannah improvizálta. Azt gondolta, hogy Tarantino viccesnek találja majd, ahogy a karakter csapdos a fürdőszobában. QT valóban jól szórakozott a dolgon, és belerakta a színésznő rögtönzését a kész verzióba. Hannah egyébként vergődése közben olyan sok mindent összetört, hogy kisebb sérüléseket szenvedett.

9. A Kill Bill 2. csúcspontja eredetileg egy kardpárbaj lett volna a holdfényben a menyasszonyi ruhába öltözött Beatrix Kiddo és Bill között, de a produkciós munkálatok olyan hosszúra nyúltak, hogy Harvey Weinstein, a már említett producer ragaszkodott hozzá, hogy vágják rövidre a dolgot, SPOILER! és így lett végül az ötpontos szívrepesztő technika a megoldás.


10. Quentin Tarantino, aki híres arról, hogy szeret tét nélkül mindenfélét össze-vissza beszélni, az elmúlt években többször is meglebegtette azt a tervét, hogy szeretné leforgatni a Kill Bill vol. 3-at. Állítólag már Uma Thurmannel is többször beszéltek a dologról, és mivel a Star Trek-folytatást mégsem ő rendezi meg, elvileg lenne is rá esély, hogy összejöjjön – de hisszük, ha látjuk! Ehhez hasonlóan többször felmerült egy Kill Bill-spinoff ötlete is, amelyben SPOILER! Vernita Green lánya, az immár felnőtt Nikki állna bosszút az anyja haláláért. Ha a kettő közül bármelyik film összejönne, az lenne az első folytatás QT pályáján (mert ugye a Kill Bill 1. és 2. egyetlen film), és egyúttal a rendező hattyúdala is, mivel tíz nagyjátékfilm után nem akar többet rendezni.


(via IMDb)