7 zseniális Trónok harca-jelenet, amit végül kivágtak a sorozatból

Hiába brillíroztak a Kisujjt és Varyst alakító sztárok, sok párbeszéd a kukában végezte. De most megnézheted!

Nagyon izgalmas volt a Trónok harca 7. évada (annak ellenére, hogy akik nem féltek a spoilerektől, azok már tavaly elolvashatták a szinopszisát), a 8. évadig viszont egészen 2019-ig kell várni. Szerencsére addig is bőven akad majd Westeros-témájú kontent – a napokban a Digital Spy szedett össze egy kiváló cikkben az előző évadokból 7 olyan kivágott jelenetet, amelynek kötelező helye lett volna a sorozatban, ezzel is elmélyítve a karaktereket.

Vigyázat, spoilerveszély!

1. Varys és Kisujj beszélgetése

Érdekes, hogy Királyvár egykori kopasz kémfőnöke már a 2. évadban elspoilerezte Kisujj halálát: arra figyelmeztette ugyanis Lord Baelish-t, hogy eddig minden ház idejekorán kihalt, miután megszerezte Harrenhal várát. Beszédes a jelenet eleje is: a hatalomvágyó Kisujj elbűvölten simogatja a legyőzött ellenfelek kardjaiból kovácsolt Vastrónt, ám az egyik penge felsérti az ujját. Szegény ugye már nem ülhet fel rá – kár érte, kiváló konspirátor ügynök volt!

2. A Véreb Sansát molesztálja

Szintén a 2. évadból lett kivágva az a jelenet, amikor a Véreb egy kihalt folyosón elkapja és megszorongatja a Királyvárban fogva tartott, Geoffry-hez hozzáadott Sansát, majd mindenféle obszcén utalásokat követően arra kényszeríti, hogy énekeljen neki. A készítők valószínűleg már ekkor tudták, hogy Sandor Clegane később sokkal pozitívabb szereplő lesz, és inkább kidobták a tinilánnyal erőszakoskodó jelenetét.

3. Ser Loras és Margaery jelenete

A következő jelenet, ami szintén a 2. évadban esett a vágóasztal áldozatául, a Viráglovagot állította középpontba. Ő ugye egyáltalán nem az a nők bálványa, kopjatörő tornabajnok volt, akinek mindenki hitte, hanem egy túlérzékeny meleg srác, aki nem nagyon tudta feldolgozni, hogy szerelmével, a Vastrónra pályázó Renly Baratheonnal két szempillantás alatt végzett egy titokzatos orgyilkos. A kivágott jelenetben Loras a testvérének, Margaery Tyrellnek panaszolja el a világfájdalmát, miközben Renly agancsos vértjét simogatja szomorúan – ami ugye azért is megrázó, mert az elhunyt egyúttal Margaery férje volt.

4. Pycelle mester és a pecázó Tywin Lannister

Ugye mindenkinek megvan az a zseniális jelenet, amikor kiderül, hogy ha senki sem látta az agg Pycelle mestert, akkor egyáltalán nem hebegett-habogott, és nem jár görnyedten (sőt, előszeretettel kufircolt fiatal szolgálólányokkal)? Nos, a 3. évad egyik kivágott jelenetében kiderült, hogy a dörzsölt Tywin Lannister végig tudott a szakállas mester kis színjátékáról. Öröm nézni a két brit színészveterán, Julian Glover és Charles Dance jutalomjátékát, nagyon nagy kár, hogy magában a sorozatban anno nem láthattuk – mint ahogy az is, hogy a 7. évadot már egyikük sem élte meg!

 

5. Tyrion fájó szívvel, de kirúgja Shae-t

A könyvekkel ellentétben a sorozatban kicsit elsikkadt az a szál, hogy Tyrion tényleg szerette a prostituált Shae-t, és csak azért szakított vele, nehogy valamelyik királyvári ellenlábasa felhasználja ellene a titkos románcukat. A 4. évad egyik kivágott jelenetéből kiderül, hogy Bronn-nak kellett volna Essos kontinensére átvinni a lányt – mi viszont azóta tudjuk, hogy nem így lett: Shae később Tyrion gyűlölt apjának, Tywin Lannisternek a szeretője lett, és az 5. évadban ellene vallott Joffrey meggyilkolásának tárgyalásán, aláírva ezzel a börtönbüntetést.

 

6. Lady Olenna a hülye Mace Tyrell-lel beszélget

Azt mindig is tudtuk, hogy a Tyrell-házban sosem a teszetosza Mace Tyrell hordta a nadrágot, hanem az anyja, a Töviskirálynőnek gúnyolt, mesteri intrikus, Olenna Tyrell. Diana Riggnek rengeteg jó jelenete volt, amíg szegényt meg nem mérgezte Jaime az előző évadban. Ilyen pompás jellemelmélyítő párbeszéd volt az 5. évadban az a rész is, amikor Lady Tyrell a segghülye fiát, a királyi Kistanács bábként rángatott pénzügyi kamarását korholja azért, hogy Cersei Lannister az orránál fogva vezeti. A jelenetet végül a készítők kivágták a sorozatból.

7. Óriásvész Tormund kivágott jelenete

Kedvenc vörös óriásunk nem volt ám mindig ekkora haverságban az Éjjeli Őrséggel. Sőt, az 5. évadban még az Őrség nagy ellenfeleként a Falon átmászva fosztogatott, sőt, ártatlanokat is gyilkolt! Egyes vélemények szerint ezzel a lenti jelenettel közvetve ő okozta Havas Jon halálát is: miután ugyanis Vakondvárnál párbajba keveredett Ser Alliser Thorne-nal, a nyakas és mogorva varjú nem a leendő szövetségest látta benne a Mások és a zombik elleni harcban, hanem a veszélyes pestist, amit az Éjjeli Őrséget eláruló, az ellenféllel lepaktáló Havas Jon hozott át kéretlenül a Falon túlról...