A Házasság első látásra nagyon nyomasztó, de ettől működik igazán

Elfuserált kényszerházasságokon csámcsogni hétköznap esténként: ez a siker titka.

Az évadot elindító kritikában olyan negatívumokat fogalmaztunk meg a műsorral kapcsolatban, amik ugyan jogosak voltak, csak mára már, így több mint 15 résszel később teljesen lényegtelenek. Az első részben az volt a baj, hogy túl sok volt a szakértősködés, a párok kialakítása, az esküvőre várás, az öltözködés, meg ilyenek, miközben az egész műsor pont a házasság utáni élet nehézségeiről, az összecsiszolódásról kellene szóljon. És szól is most már. De még mennyire. Annyira, hogy nem győzzük szemlézni a történéseket, mint például:

Az a szerencse, hogy a szakértők háttérbe lettek szorítva. Ők voltak azok, akik jól összepárosították ezeket a friss házasokat, majd dolguk végeztével már csak nézik, ahogy Babilon elbukik. Néha persze terápiás jelleggel találkoznak a párokkal, ahol vagy döntés elé állítják a delikvenseket vagy pedig házi feladatot adnak nekik, például azt, hogy akkor tessék testileg is közeledni, minimum az első csókig eljutni. Ezeket a rövid szösszeneteket leszámítva a pároké a főszerep. 

Nézőként pedig ez az igazi kincs, hogy büntetlenül vájkálhatunk mások magánéletében. És az már csak hab a tortán, hogy több elfuserált kényszerházasság zátonyra futását nézhetjük végig. Van itt féltékenykedés, a másik megértésének hiánya, panaszkodás, kikacsintgatás, flörtikézés. Ezeket a drámákat színesítik olyan burleszk jelenetek, amikor a forró bogrács gulyás felett a mama megkérdezi, hogy

VÓT SZEX?

A műsor önmagában azért mégis uncsi lenne, ha csak külön-külön látnánk ezeket a párokat, ezért vannak események, amiken rendre meg kell jelenniük. Ezeken a vacsorákon meg tudják kérdezni egymástól, hogy miként alakul a házas élet. Ha nem lenne ez a műsor, akkor nyilván soha nem tennék fel idegenekként egymásnak ezeket a kérdéseket, de mivel a kísérlet összehozta őket, ezért úgy működnek, mint egy fura baráti társaság. Megvan a kellemetlen nyomulós csávó, akinek a neje a túl sok  ingyen koktéltól már elég kásásan tud csak beszélni. 

Forrás: TV2 Play

 

Enci és Peti kapcsolatának mélyrepülését olyan színes kis egyperces anyagok lazítják fel, amikor János elkíséri Nellit motoros siklóernyőzni, ahol a pilóta úr több ölelést és puszit kap, mint János összesen. Tehát messze nem tökéletes a műsor, de érthető, hogy miért függtek rá annyira az emberek.