A koronavírushoz igazítják a Twin Peaks harmincadik születésnapját is

Április 8-án lesz pontosan 30 éve, hogy elindult David Lynch kultsorozata. Ez alkalomból most maga Cooper ügynök buzdít minket egy közös újranézésre.

„Látom, néhányan újranézitek a Twin Peakset, és arra gondoltam, hogy a jövő heti harmincadik évforduló alkalmából (a bejegyzés a múlt hét végén született – a szerk.) közösen megnézhetnénk egy epizódot.

Tudassátok velem kommentben, hogy az első vagy második évad mely részét néznétek meg a legszívesebben!" – írta ki a Dale Coopert megformáló Kyle MacLachlan a Twitterre.

A mondanivaló lényegét a színész egy videoüzenetben is elmondta, amit a „feltámasztottam a belső Beethovenem” mondattal nyit, utalva új, teljesen őrült frizurájára (szétálló, félhosszú ősz loboncot visel), ami talán a karanténban töltött napoknak köszönhető, de a sztár több szót nem veszteget rá. A videó végére pedig MacLachlan egy Twin Peaks idézettel teszi fel a koronát. „Átkozottul jó ötlet!” – mondja, ahogy annak idején Cooper ügynök is gyakran tette a sorozatban.

David Lynch és Mark Frost kultikus sorozata 1990. április 8-án indult az ABC csatornán, majd még abban az évben jött a második évad, hogy végül a széria 1991 nyarán lezáruljon. A rajongók legnagyobb örömére azonban 2017-ben készült egy harmadik szezon is, és azóta is állandó téma egy esetleges negyedik évad.

Habár Kyle MacLachlan is nyilatkozta már, hogy szívesen dolgozna újra együtt David Lynch-csel, tavaly októberben pedig a Lynch családhoz közelálló források kezdték el terjeszteni, hogy valami készül, egyelőre semmi közelebbit nem tudni a dologról – szóval meg kell elégednünk a MacLachlan által szervezett virtuális TwinPeaksWatchParty-val. A rajongók egyébként már lelkesen kommentelik a színész Twitter oldalát: többen a pilot epizódot néznék újra, hiszen az igazi klasszikus, de páran az első évad harmadik részének segítségével nosztalgiáznának szívesen.


(via NME)