A vasárnapi filmkínálat még a szokásosat is alulmúlja, mi mégis gyűjtöttünk pár nézhető alkotást

Fellini filmje, a Terminál és a Jackie Brown menti meg a vasárnap esténket.

Alkonyattól pirkadatig - AMC, január 26. vasárnap, 20h

Két veszedelmes bűnöző tart a mexikói határ felé. Sokadik véres bulijukon vannak túl, amelynek során majdnem lekapcsolja őket az FBI, ezért forróvá válik a lábuk alatt a talaj. A mexikói Carlos megígéri nekik, hogy a határ túloldalán menedéket biztosít a számukra. A Gecko fivérek az éppen vakációzni készülő Fuller tiszteletes családjának lakókocsiját veszik igénybe ennek érdekében. Megegyeznek, hogy a találkozó létrejöttével a határon túl szabadon engedik őket. A megbeszélt színhely Mexikó legvadabb kocsmája, a Titty Twister, ahol rengeteg kétes alak tanyázik. Érkezésük estéjén azonban rettenetes dolog történik és a hely igazi pokollá változik.

Sziki-szökevény - Paramount Channel, január 26. vasárnap, 20.20h

A jóképű és világhírű hegedűművész, Ryan Harrison fantasztikus karrierje csúcsán van, amikor rövid, ám szenvedélyes viszonyba keveredik a felső tízezerből származó csábító démonnal, Lauren Goodhue-val. Mrs. Goodhue bűnbakként akarja felhasználni gazdag férjének meggyilkolásában, aki viszont felfedezte, hogy az asszony merényletet akar elkövetni az ENSZ főtitkára ellen. A kifinomult művész hamarosan üldözötté változik, olyasvalakivé, akit ártatlanul megvádolnak.

Aludj csak, én álmodom - Cool, január 26. vasárnap, 20.55h

Lucy (Sandra Bullock) élete eléggé magányos, pedig szemrevaló lány. A metrón árulja a jegyeket, egyedüli boldogsága egy kedves fiú, aki minden nap elrobog előtte. Lucy véletlenül megmenti a vágányok közé esett fiú életét. Peternek (Peter Gallagher) hívják és ájultan talán még helyesebb: szerelem ez második látásra. Azonban a gond súlyosabb, Peter kómába esik. Lucy meglátogatja őt a kórházban, ahol a nővér Peter barátnőjeként mutatja be őt a családnak. Rögtön befogadják Lucyt, aki életében először érzi a család melegét. A családdal töltött idő alatt rájön, hogy beleszeretett Peter bátyjába, Jackbe (Bill Pullman). Mi fog történni, ha Peter végre felébred a kómából?

Jackie Brown - Paramount Channel, január 26. vasárnap, 22h

Jackie Brown légiutaskísérőként és pénzcsempészként keresi meg a kenyérre valót _ a hivatalos munkáját kihasználva készpénzt hoz az USA-ba a fegyvernepper Ordell Robbie-nak. Üzletük egészen addig a napig működik, míg két rendőr le nem füleli Jackie-t a reptéren. A rendőrők rákényszerítik a nőt, hogy segítsen nekik elkapni Ordellt. Egy szimpatikus óvadékügynökkel az oldalán Jackie azonban egy vakmerő tervet sző, amellyel mindenkit sikerülne kicselezniük. Az ügyet tovább bonyolítja Ordell két embere, Louis Gara és Melanie Ralston _ nekik ugyanis szintén megvan a saját tervük. Jackie mindkét fél számára bizalmat ígér, és probléma nélkül viszi véghez a tervét, és sétál el végül fél millió dollárral.

Az édes élet - Duna Tv, január 26. vasárnap, 22.20h

Marcello valaha komoly írói ambíciókkal érkezett Rómába, ahol most egy bulvárlap munkatársa, a Via Venetóval jelképezett fényűző, hazug és cinikus társasági élet ismert figurája. S noha a hamis csillogású filmipar képviselőinek orgiáin, a letűnt arisztokrácia, az értékválságba került értelmiség, a szenzáció- és pénzhajhász tömegkommunikáció szánalmas vagy kegyetlen "szertartásain" egyaránt teljes erkölcsi és érzelmi kiüresedést tapasztal, végül mégis ennek a világnak adja el magát.A Cannes-i Aranypálmával és az Oscar-díjjal kitüntetett Édes élet éles támadások célpontjává vált. A pápa nyilvánosan elítélte a filmet éppúgy, mint a polgári sajtó. Mindez az erőteljes társadalomkritikának köszönhető, amely áthatja a film minden kockáját. A feldúlt hangú kritikák ellenére _ vagy éppen azért _ a film óriási sikert aratott. Epizódokból építkezik, az egyes részeket a főhős, Marcello alakja köti össze. Címe fogalommá vált: a szépség, a szerelem, az elzüllés, a bomlás folyamatának szimbólumává.

Terminál - Moziverzum, január 26. vasárnap, 22.50h

Viktor Navorski éppen New Yorkba repül Kelet-Európából, amikor hazájában heves harcokkal kísért államcsíny bontakozik ki. A gyanútlan utazó egyszerre ott találja magát a John F. Kennedy repülőtéren, Amerika kapujában, ám útlevele egy éppen nem létező országból való, ezért nem teheti be a lábát az Ígéret Földjére. A reptéren rekedt Navorski-nak így fel kell találnia magát, be kell rendezkednie a várakozásra, amíg az otthoni háború véget nem ér. Ahogy telnek-múlnak a hetek, hónapok, Viktor felfedezi, hogy a terminál kicsinyített univerzuma gazdagon összetett világ, ahol fontos szerephez jut az abszurditás, a kicsinyesség, a nagylelkűség, az ambíció, néhány véletlen egybeesés, sőt, még a romantika is egy gyönyörű légi-kísérő, Amelia képében. De Viktor már régen visszaélt a reptér biztonsági főnökének vendégszeretetével, aki csak egy porszemnek tekinti őt a bürokrácia gépezetében, egy olyan problémának, amit nem megoldani akar, hanem mindenáron kitörölni…