A világ egyik legveszélyesebb filmje hétfő este a tévében

A Született gyilkosokat a Premiere magazin beszavazta a világ 25 legveszélyesebb filmje közé: elég sok valóban megtörtént gyilkosságot vezetnek a filmre vissza, és külön wikipédia oldal gyűjti össze azokat a mészárlásokat, amiket a film számlájára is írnak.

Rocky Balboa - Moziverzum, június 8. hétfő, 17.10h

Legenda volt. Most békésen éldegél Philadelphiában, egy apró étterem tulajdonosa, és ritkán gondol a régi dicsőségre. Egyedül lakik, a fiával nincs jó viszonyban, a feleségét már évekkel ezelőtt eltemette. De amikor lehetősége nyílik rá, ismét elhatározza, hogy megmutatja a világnak: még mindig képes a lehetetlenre. Rocky Balboa (Sylvester Stallone) újra kiáll a reflektorfénybe, és kihívja a nehézsúlyú világbajnokot, Mason "The Line" Dixon-t (Antonio Tarver). Ötvenéves elmúlt, magányos és szegény. Van esélye? Természetesen nincs. És ő természetesen mégis megpróbálja, fia segítségével (Milo Ventimiglia), mert megtanulta, hogy a lehetetlen vállalkozások a legszebbek és legizgalmasabbak _ és a legveszélyesebbek is...

 

Pókerarcok - Filmcafe, június 8. hétfő, 18.55h

A profi zsugások azt vallják: a megélhetésért játszani van olyan meló, mint bármi más. Nem hazardírozol. Tutira mész. A cél, hogy óránként bekaszálj egy nagy tétet. Ennyi. Ha jól jár a lap, beszeded a pénzt, ha rosszul jár, ülsz rajta. Nem kockáztatsz. Így fizettem két évig a jogi egyetemet. Ilyen az igazi verklis. A New York-i pókeralvilágban játszódó történet egy fiúról szól, aki álmát a kártyaasztalnál próbálja valóra válni. A zsugás Mike McDermott (Matt Damon) feladja pókerszenvedélyét. Beiratkozik a jogi egyetemre, mert számára ez a biztos út a sikeres életbe. Csakhogy hiányzik belőle a titkos hátsó szobák pókercsatáinak izgalma, és amikor régi barátját, Férget (Edward Norton)kiengedik a börtönből, Mike-nak szembe kell néznie a nehéz és kockázatos dilemmával, hogy visszatérjen-e a zsugások világába a barátja kedvéért.

 

Macska-jaj - AMC, június 8. hétfő, 19.40h

Grga Pitic _ a cigány keresztapa és szemétdombkirály _ és Zarije, egy cementüzem büszke tulajdonosa, régi jó barátok, bár vagy 25 éve nem találkoztak. A már nyolcvanas éveiket taposó, betegségekkel küszködő két zsivány kölcsönös tiszteletben élt át együtt bűnt és bűnhődést. Zarije fia, Matko, a semmirekellő naplopó, mivel saját apját nem meri megkérni, Grgától kér pénzt kölcsön egy vonatrakomány benzin megszerzésére. Matko, sikeres trükkjén felbuzdulva felajánlja Dadan Karambolónak, a cigány gengszterek kábítószeres királyának, hogy beveszi a benzinbuliba. A gátlástalan Dadan azonban becsapja, így nincs más választása, mint elfogadni Dadan kárpótlási kérését, vagyis hogy hozzáadja fiát, Zarét Dadan húgához, Afroditához.

 

Armageddon - Viasat3, június 8. hétfő, 20.55h

Hatalmas méretű aszteroida közeledik a Föld felé, 40.000 km/órás sebességgel. A becsapódás _ amely elkerülhetetlennek látszik _ bolygónkat a teljes megsemmisüléssel fenyegeti. A NASA egyik vezetője, Dan Truman egyetlen esélyt lát a megmenekülésre: ha sikerül még az űrben elpusztítani a fenyegetően közeledő égitestet. Ezért elképesztő tervet eszel ki: megbízza Harry személyében a világ legkiválóbb olajfúróját, hogy a kemény fickókból álló csapatával fúrjon lyukat az aszteroidába és robbantsa apró darabokra. A villámgyors kiképzés után fel is jut a csapat, ám a dolgok nem a terv szerint alakulnak.

 

A gépész - Filmcafe, június 8. hétfő, 22.45h

Trevor Reznik egy éve nem aludt már rendesen. Álmatlansága azonban nem szokványos inszomnia, hiszen folyamatos ébrenléte nem más, mint szakadatlan rémálmok sora, melyekben megdöbbentő paranoiák, bűnök, szorongások kísértik. Éjszakáit vagy a repülőtéri kávézóban tölti Marie-val, a felszolgálólánnyal, vagy egy prostituáltnál, Stevienél, akinek ő a legrendszeresebb kuncsaftja. Egy ideje azonban Trevorral egyre furcsább dolgok történnek. Ki hagy kódolt üzeneteket a lakásán? Miért kezd Marie egyre inkább hasonlítani az anyjára? Miért nem szólt neki Stevie arról, hogy jól ismeri új munkatársát, Ivánt? És egyáltalán, ki valójában Iván? A férfi egyre zavaróbb és nyugtalanítóbb, mintha állandóan őt figyelné. Mi történik vele tulajdonképpen? Összeesküvés áldozata lett vagy az egész csak meggyötört elméjének képzelgése?

 

Letaszítva - Film+, június 8. hétfő, 22.50h

Lenyűgözően hideg és nyugtalanító képi megoldásaival a műfaj egyik kiemelkedő filmjét láthatjuk. John Hobbes nyomozó és társa, Jonesy fellélegeznek, amikor kivégzik az általuk elfogott démonikus gyilkosságsorozat tettesét. Napokkal később ismerősök és ismeretlen emberek egyaránt azt a dallamot éneklik Hobbesnak cinikusan, amit a halálraítélt dúdolt neki a gázkamrából. A rémtettek ráadásul tovább folytatódnak és kísértetiesen hasonlítanak ez előzőekhez. Ekkor kezdődnek Hobbes lidércnyomásos napjai: egyre több gyanús jel utal arra, hogy neki is köze lehet az újabb gyilkosságokhoz. Az őrjítő jelenség nyomában eljut a fekete mágia tiltott világáig. A nyomozó megismerkedik egy teológiaprofesszorral, aki nemcsak természetfeletti erők hatására gyanakszik, hanem az esetek hátterében magának az ördögnek a jelenlétét véli felfedezni. Hobbes kénytelen szembenézni azzal, hogy az egyetemes gonosz korlátlan és örök. Azazel, a sumér hitvilág bosszúszomjas bukott angyala térhetett vissza az emberi világba: a sorozatgyilkos testéből kiűzve másik lelket kell találnia. A zsaru teste éppen megfelelne erre a célra. Egy egyszerű ember hogyan veheti fel a harcot a természetfeletti hatalmakkal, az arctalan és alaktalan Gonosszal?

 

Született gyilkosok - Moziverzum, június 8. hétfő, 23h

Útszéli lerobbant kocsma, unott arcú pincérnőkkel, és a helyhez illő vendégekkel. Fiatal pár érkezik. A fiú falatozik, a lány a wurlitzert bűvöli táncával. Néhányan a vendégek közül hangos megjegyzésekkel kísérik az eseményeket. Nem sokáig. A fiatal pár pillanatok alatt lemészárolja közönségét. Mickey (Woody Harrelson) és Mallory (Juliette Lewis) szeretik egymást és embert ölnek. Országúti zsarukat, durva kamionsofőröket, boltosokat és pincérnőket, útjukba akadó névtelen járókelőket. Egyetlen halálra vált szemtanút azonban mindig életben hagynak, hogy üzenetül vigyék: itt járt Mickey és Mallory...

 

Angyalok és démonok - Mozi+, június 8. hétfő, 23.15h

Dan Brown regénye alapján! A professzorok sem élnek mind nyugodt életet. Robert Langdon ugyan könyvek között érzi a legjobban magát, különleges tudományára azonban az egyetemeken kívül is szükség van. Régi kódexek tanulmányozása közben merül fel benne a gyanú, hogy új életre kelt egy középkori, titkos testvériség. Az illuminátusok a történelem leghatalmasabb földalatti szervezete volt _ aki viszont kapcsolatba kerül vele, esetleg a titkait próbálja kifürkészni, az életével játszik. De Langdon kutakodásai során egy másik, talán még hatalmasabb ellenséggel is kénytelen szembenézni: a társaság ősi ellenségével, a katolikus egyházzal. Az illuminátusok pokolgépe már élesítve van, ezért a professzor kénytelen Rómába repülni, hogy megkeresse. Egy rejtélyes olasz nő és több száz éves szimbólumok segítségével száguld a bomba nyomában. Lepecsételt kripták, sötét katakombák, elhagyott katedrálisok és a világ legjobban őrzött páncélszekrénye sem állíthatja meg...