Amit nem tudtál a Becstelen brigantykról

Tarantino második világháborús filmje a rendező egyik legjobbja. Összeszedtünk róla néhány érdekességet.

  • Mélanie Laurent néhány hétig a New Beverly Cinema moziban tanulta a vetítő kezelését, és a film előtti rajzfilmek, előzetesek alatt ő kezelte a gépet.
  • Hans Landa megformálója, Christoph Waltz valójában egy rabbi fia.
  • Eli Roth barátnője titokban néhány számot csempészett fel a színész iPodjára a Hannah Montanaból, amitől Roth olyan idegrohamot kapott, hogy felszította benne azt a haragot, ami igencsak jól jött a Medve Zsidó eljátszáshoz.
  • Eredetileg Simon Peggé lett volna a szerep, ami végül Michael Fassbenderé lett, mert épp a Tintin forgatásával volt elfoglalva - elválaszthatatlan társával, Nick Frosttal együtt a két együgyű rendőrt Thomsont és Thompson alakították/szinkronizálták.

  • Eli Roth rendezte a filmben látható kisfilmet, ami csupán öt és fél perces, de direkt olyan kiragadott jeleneteket vettek fel, hogy egy egész estés film benyomását keltse.
  • Tarantino filmjei nagyon érdekesen kapcsolódnak egymáshoz, ami azt feltételezi, hogy mindegyik ugyanabban az univerzumban játszódik. A Bratt Pitt játszotta Aldo Raine a Tiszta románcban végig a heverőn döglő, butára betépett, tróger Floyd (Brad Pitt) dédapja.
  • Tarantino Adam Sandlert szerette volna a Medve Zsidó szerepében látni, de Sandler nem ért rá a Ki nevet a végén? miatt. Pedig megnéztük volna.
  • A filmben beszélt nyelvek a játékidő szerint így oszlanak el: angol 42%, német 28%, francia 22%, olasz 1%. Egy 54 perces szakaszban mintegy 9 percnyit beszélnek angolul, és van egy 25 perces rész, ami alatt egyetlen egyáltalán nem szólalnak meg angolul.

 

 

A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu