Családi filmek szombatra

Szerintem jó hűvös lesz a hétvégén, ezért már szombaton izzítsátok be a tévét, hátha ad egy kis meleget a szórakozáson túl!

TMNT - Tini Nindzsa Teknőcök

RTL HÁROM - november 11., 7.25h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Furcsa dolgok történnek New Yorkban, és hamar kiderül, hogy a városnak még soha nem volt ennyire szüksége a Tini Nindzsa Teknőcök segítségére, mint most. Ugyanis a különc milliomos, Maximillian Winters őrült bosszúra készül, miután felfüggesztik munkáját. Az a terve, hogy egy régen halott hadvezér emberfeletti hatalmát rászabadítja a városra, és kipróbálja egy ősgonosz átok hatásosságát. Leonardo és barátai, Raffaello, Michelangelo és Donatello újra előmásznak a csatornarendszerből, hogy megvédjék a várost és a világot a sötét erőktől. Szerencsére még mindig számíthatnak régi barátaik, April O'Neill és Casey Jones segítségére.

 

RTL HÁROM - november 11., 9.10h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A kis Matilda (Mara Wilson) már három évesen rájön, hogy nem a megfelelő családba született. Apja, Mr. Wormwood (Danny DeVito) rendkívül csalódott, amiért a kislány könyveket olvas ahelyett, hogy csatlakozna a család primitív és szélhámos életmódjához, ezért átnevelésre elküldi a rettegett bentlakásos nevelőintézetbe. Bár az intézmény igazgatónője rettegésben tartja a gyerekeket, Matilda mégis boldog. Ugyanis természetfeletti képességével és szeretett tanárnője, Ms. Honey segítségével túljár az igazgatónő eszén, és végül sikerül szerető családra lelnie.

 

Minimax - november 11., 9.30h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Barbie és a testvérei úgy döntenek, hogy meglátogatják Ken-t. Búvárkodás közben egy ritka, szivárvány színű, évente csak egyszer látható delfin fajt fedeznek fel a víz alatt. Felfedezésükön felbátorodva elhatározzák, hogy még többet tudnak meg vízi világról. Ekkor találkoznak Isla-val. A titokzatos új barátról hamar kiderül, hogy egy igazi sellő. Az idő azonban sürget, nincs idő megünnepelni az új barátságot, a delfineknek segítségre van szükségük...

 

DUNA Televízió - november 11., 9.40h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

A tizenkét éves Winnetou már igazi nagy harcosnak tartja magát, ám apja, Incsu Csunna úgy érzi, bőven van még mit tanulnia a fiának. Amikor rejtélyes okokból nem érkezik meg szokásos útvonalán a bivalycsorda, melyet annyira várt a törzs, a fiatal apacs úgy gondolja, eljött az ideje, hogy bebizonyítsa apjának rátermettségét. Különben éhínség vár a törzsére. Kalandos útján segítségére lesz Nso Csi, a húga és egy fiatal sápadtarcú tolvaj, Tom Silver is.

 

RTL HÁROM - november 11., 12.55h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Oliver (Gabriel Bateman) a technika megszállottja. Olyan gépen dolgozik, amivel az agyi hullámokat felerősítve hallja mások gondolatait. Mivel egyik kísérlete során kutyájára, Henryre, teszi a jeladót, sikerül kommunikálnia a kutyával. Henry kihallgat egy telefonbeszélgetést, és elmondja Olinak, hogy apja új állása miatt talán egy másik városba költöznek. Ekkor derül ki, hogy a szülők válni készülnek. Oli és Henry ezt mindenáron meg akarja akadályozni. Közben Ram Mills tech mogul meg akarja szerezni Oliver találmányát, ezért elrabolja a kutyát.

 

TV2 - november 11., 13.35h
Korhatár nélkül megtekinthető.

A DreamWorks Animation bemutatja a filmtörténet egyik legnépszerűbb animációs sorozatának várva várt következő részét. Ami egy kamasz viking és egy félelmetes Éjfúria sárkány meglepő barátságaként indult, nagyszabású trilógiává nőtte ki magát, mely végig követi hőseink életét. Ebben a mostani fejezetben Hablaty és Fogatlan végre megtalálják igazi rendeltetésüket. Hablaty a falu főnöke lesz Astriddal az oldalán, míg Fogatlan a sárkányok vezérévé válik. Ám az eddig látott legsötétebb veszedelem – és egy Éjfúria lány felbukkanása – még sosem tapasztalt módon teszi próbára hőseink barátságát...

 

m2 / Petőfi TV - november 11., 14.30h
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Jancsi és Juliska az erdőben élnek édesapjukkal és mostohaanyjukkal. A család szegény és sokszor nincs mit enniük. A mostohaanyjuk rábeszélésére apjuk az erdő mélyén hagyja a gyerekeket, hogy egyedül boldoguljanak. A testvérpár hamarosan egy mézeskalácsházat talál, ahol egy kedves hölgy lakik, és látszólag szívesen fogadja őket. A gyerekek jól bevacsoráznak és szép, tiszta ágyba fekszenek le aludni. Másnapra azonban kiderül, hogy nem egy jóságos néni, hanem a gonosz boszorkány házába kerültek…

 

DUNA Televízió - november 11., 14.40h
Korhatár nélkül megtekinthető.

Bagdad jószívű királya, Ahmed vak koldusként bolyong kutyájával birodalma utcáin. Nagyvezére, a gonosz trónbitorló Jaffar követi, s erőszakkal börtönbe veti. Az igazságos király itt köt barátságot Abuval, az ügyes és vidám tolvaj-gyermekkel. Együtt szöknek és együtt csodálhatják a szultán leányát. Ahmed szerelemre lobban a szépség láttán, de az álnok Jaffar mágikus hatalmával ismét közbelép _ a királyát vak földönfutóvá, a fiút pedig kutyává varázsolja. Jaffar nagyvezér szerepében látható a száz éve született Conrad Veidt, a német expresszionista filmek főszereplője. A bagdadi tölvaj pedig nem más, mint Sabu, hindu színész, Flaherty felfedezettje.1941. Oscar-díjak:- Georges Périnal, a legjobb operator (színesben)- Vincent Korda _ a legjobb látványtervezés (színesben)- Lawrence W. Butler, Jack Whitney _ a legjobb speciális effektusok.

 

JimJam - november 11., 18.04h
Korhatár nélkül megtekinthető.

Bob és csapata összefog a Megamasinákkal, hogy Spring Cityben egy új gátat és víztározót építsenek. De vajon készen állnak erre a mega kihívásra?

 

TV2 Kids - november 11., 19.35h
6 éven aluliak számára nem ajánlott!

Ricsit, az árva verebet gólyák nevelik fel, így abban a tudatban él, hogy ő is gólya. Amikor azonban eljön a költözés ideje, befogadó családja hátrahagyja, hiszen nem bírná az utat Afrikáig. A kis veréb azonban Olgával, a különc bagollyal és Kikivel, a diszkóslágereket éneklő nárcisztikus papagájjal nekivág a hosszú útnak, hogy bebizonyítsa: van ő is legalább annyira gólya, mint a többiek.