Csütörtöki tévézéshez ezeket ajánljuk

Leadják a főműsoridős sáv előtt a Kate és Leopoldot, de késő estére is marad néznivaló, mondjuk A Profi.

Kate és Leopold - Paramount Channel, április 11. csütörtök, 18.30h

Kate volt barátja, Stuart, különös időszakadékra lel a város eldugott pontján, ahol lehetséges az időutazás. Próbaként vissza akar menni az 1870-es évekbe, hogy lássa, milyen volt akkor a házuk környéke. Véletlenül visszahoz magával egy akkori embert. Leopold igazi úriember. Nemesi származása, öltözéke és modora ugyan néhány New York-i számára feltűnő, de azt hiszik róla, hogy egy életművésszel van dolguk. Hamarosan Leopold beleszeret Kate-be...

A mestergyilkos - Film+, április 11. csütörtök, 19.15h

Arthur Bishop (Jason Statham) profi bérgyilkos, aki szigorú szabályok szerint él, és mindig tiszta munkát végez a célpontok likvidálása során. A munkája professzionális tökéletességet kíván, és azt, hogy érzelmileg maximálisan függetleníteni tudja magát; Bishop pont ezen képességek miatt számít a legjobbnak szakmájában. Amikor azonban megölik Harryt (Donald Sutherland), Bishop mentorát, és egyben jó barátját, Bishop nem tudja szétválasztani a munkáját és az érzelmeit. Saját magának szabja meg a következő feladatot: meg kell találja azokat, akik Harry haláláért felelnek. A küldetés tovább bonyolódik, amikor Harry bosszút forraló fia, Steve (Ben Foster) is feltűnik, hogy elsajátítsa Bishop szakmájának fortélyait. Bishop mindig egyedül dolgozik, de nem tudja visszautasítani Harry fiának ajánlatát. A hidegvérű bérgyilkos maga mellé veszi a lobbanékony tanítványt, és különös kapcsolat alakul ki köztük. Miközben egyre közelebb kerülnek a célpontjukhoz, a háttérben egyre komolyabb ármánykodás bontakozik ki, és a veterán problémaelhárító és új társa maguk is problémává, célpontokká válnak.

Halálos fegyver 2. - Film+, április 11. csütörtök, 21h

Riggs (Mel Gibbson) és Murtaugh (Danny Glover) nyomozót bízzák meg Leo Getz (Joe Pesci) felügyeletével. Leo könyvelőként kreativitását arra használta, hogy tisztára mosson közel fél billió, drogüzletből származó dollárt. A két detektív nem is sejti, hogy a pénz nagy része, ami Leo közreműködésével vált legálissá, attól a szervezettől származik, melynek felszámolásán dolgoznak. A rossz fiúk persze mindenképpen el akarják tüntetni Leót és az őrzésére kirendelt két rendőrt is. A nyomok egy nagykövethez vezetnek, akinek gyönyörű asszisztense végzetesen rabul ejti Riggs-et.

A rítus - Moziverzum, április 11. csütörtök, 21h

Michael Kovak papi szemináriumi hallgató a Vatikánba utazik, hogy elmélyedjen az ördögűzés témakörében. Igazából nem hisz az ilyen praktikában, a démoni megszállottságot pszichiátriai esetnek tartja. A Szent Városban találkozik Lucas atyával, a téma szakértőjével, aki az életét tette fel a gonosz elleni küzdelemre. Hatására Michael másként kezd viszonyulni a kérdéshez. Amikor azután olyan esettel találják magukat szembe, amely Lucas atya képességeit is meghaladja, Michaelben minden megkérdőjeleződik, amiben eddig hitt.

Képtelen kampány - Viasat3, április 11. csütörtök, 21h

Veszély fenyegeti Cam Brody demokrata kongresszusi képviselő bebetonozott helyét a kis észak-karolinai körzetben. Ugyanis nem várt vetélytársa akad a botrányba keveredett politikusnak. Két helybeli üzletember ráveszi Marty Hugginst, hogy induljon a választáson. Mindezt nem minden hátsó szándék nélkül teszik, kínai cégekkel készülnek illegális üzleteket kötni. A gond, hogy Marty nem éppen politikus alkat. Felbérelik hát a tapasztalt kampánymenedzsert, aki nekilát, hogy eladható figurát varázsoljon belőle.

Kontroll - Filmcafe, április 11. csütörtök, 21h

A film a mese és a valóság speciális keveréke. Van a fenti világ, valahol ott, a mozgólépcsőn túl, és a lenti világ, itt lent a sínek között. A történet főszereplője egy furcsa és titokzatos fiatalember, Bulcsú, az ellenőr, aki a fenti világhoz tartozik, ahol sikeres volt valamikor, ma azonban az alagútban kísérti a sorsot és vezeti kis ellenőr csapatát. Az utazók és a jegyellenőrök - jól ismert- drámai, de legtöbbször komikus viszonya, egy kegyetlen gyilkoló gép, aki utasokat lök a metró elé, és a metróvezetőség emberei, akik számára csak egyetlen fontos szempont létezik az utasok metróba vetett hite. Egy időről-időre feltűnő különös alak, a Gyalogkakukk, akinek kedvenc szórakozása, hogy magára haragítja az ellenőröket, hogy azok heves izgalmak közepette üldözni kezdjék a folyosókon, a peronokon, a mozgólépcsőn és a sínek között.
Izgalommal, humorral átszőtt történet, az elmúlt évtized egyik legsikeresebb filmje.
A film Cannes-ban Ifjúsági díjat kapott, de díjazták többek között Cottbus-ban, Varsóban, Koppenhágában, Kijevben is, valamint az Európai Filmakadémia legjobb rendező díjára is jelölték.

Marguerite - Duna Tv, április 11. csütörtök, 21.45h

Marguerite Dumont, az erősen fals hangú, ám annál tehetősebb vagyonú francia hölgy rendszeresen "megörvendezteti" barátait hangversenyeivel. Az összegyűlt ismerősök azonban alig várják a koncert végét - az összejövetelek parti része sokkal kecsegtetőbb számukra, mint Marguerite éneklése. Egyikükben sincs elég bátorság, hogy szembesítse az asszonyt az igazsággal. Marguerite így abban a hitben él, hogy csodálatos énekhangja páratlan, s elhatározza, hogy megmutatja tehetségét az egész világnak...
A filmdrámát egy igaz történet inspirálta.
A film címszereplőjét alakító Catherine-t Frot-t a "legjobb francia színésznőnek járó" César-díjjal jutalmazták 2016-ban.

A Profi - AMC, április 11. csütörtök, 22.35h

Josselin Beaumont-ot azzal a titkos megbízással küldik Malagavayba, hogy ölje meg a köztársaság elnökét, a diktátor Yala ezredest. A politikai helyzet azonban megváltozik és a francia kormány érdekei úgy kívánják, hogy inkább feladják Beaumont-ot. Bár az elnök nem végezteti ki, fegyenctáborba viteti, ahol iszonyú megpróbáltatások várnak rá. Két év elteltével azonban sikerül megszöknie. Visszatér Párizsba, hogy küldetését eltántoríthatatlanul befejezze, amikor Yala ezredes három napra érkezik a francia fővárosba. Bár Rosen felügyelő és Eduard százados minden eszközzel próbálja megakadályozni a merényletet, Beaumont állandóan kicsúszik a kezükből. Egy lépéssel mindig előttük jár.

Őrület - Paramount Channel, április 11. csütörtök, 23h

Dr. Richard Walker, amerikai sebész egy kongresszusra érkezik Párizsba, felesége kíséretében. Egyik este a feleség nyomtalanul eltűnik a szállodai szobából. Richard azonnal a rendőrségre rohan, hogy bejelentse az esetet. Döbbenten kénytelen tudomásul venni, hogy a hivatalos szervek teljes közönnyel viseltetnek az ügy iránt. Nem marad más választása, mint önálló nyomozásba kezdeni, ami különösen nehéz feladat egy idegen városban. Szerencséjére hamarosan segítőtársra akad egy különös lány, a szexis Michele személyében.

Ananász expressz - TV2, április 11. csütörtök, 23.10h

Dale-nek elvei vannak: 1. dolgozz minél kevesebbet. 2. szívj minél többet. 3. ne látogasd meg a csajod szüleit. De eljön az a nap, amikor az összes elvét kénytelen felrúgni. A dealere, a hozzá hasonlóan szuperlusta Saul egy fantasztikus, új anyaggal kínálja meg: az Ananász Expresszel, ami ugyan üveges tekintetet és múlhatatlan jókedvet okoz, viszont ennek köszönhetően tanúja lesz egy gyilkosságnak, áldozata egy nyomába eredő kábítószer-kereskedő bandának és még a barátnője apja is egy puskával üldözi, egyre több őrült, lehetetlen, lövöldözéssel, robbanással, bujkálással és autós száguldozással járó kaland következik. Ő csak heverészni szeret és szívni, de az Ananász Expressz száguld vele.