Csütörtökön Annie Hall, Toni Erdmann a tévében, mi kellhet még?!

A csütörtöki tévéműsor meglepően erősre sikeredett.

Jack és Sarah - Paramount Channel, május 7. csütörtök, 17.20h

A tehetséges és elismert ügyvédnek, Jacknek úgy tűnik, mindene megvan: menő állása, sikeres pályafutása és gyönyörű felesége. Tökéletesnek hitt életstílusa azonban egyre inkább eltávolítja az önző férfit szeretteitől. Amikor felesége belehal a szülésbe, Jack magára marad újszülött lányával, Sarah-val. A férfi összeomlik, az élet azonban nem áll meg _ Jacknek le kell győznie depresszióját és foglalkoznia kell gyermekével. Végül az újdonsült apa úgy dönt, dadát fogad a kislány mellé.

 

Annie Hall - Paramount Channel, május 7. csütörtök, 19.10h

Tudják Önök, ki volt Allison Putchnick? Nem? És Alvy Singer-ről sem hallottak még? Akkor elmondom: Allison Putchnick Alvy Singer egyik felesége volt a sok közül. Alvy Singer pedig egy humorista volt, aki néha szerepelt a tévében, Los Angeles-undorban szenvedett, és előfordult, hogy felismerték az utcán, miközben a mozi előtt várt Annie-re, aki mindig késett.És ki volt Annie? Azaz Annie Hall? Nos, ezekre a fontos alapkérdésekre Woody Allen adja meg a választ Annie Hall című, elévülhetetlen filmjében.

 

Angyali szemek - Filmcafe, május 7. csütörtök, 21h

Az Angyali szemek két sebzett lelkű ember története: a nő rendőr, a férfi leginkább csavargónak látszik. Egy utcai bunyóban ismerkednek meg, amikor Catch (James Caviezel) megmenti Sharont (Jennifer Lopez) egy rátámadó bűnözőtől. Az eset után többször is összefutnak és Sharon lassan sejteni kezdi, hogy korábban már találkoztak egyszer, ám Catch ridegen elzárkózik minden kérdés elől. Eközben Sharonnak is meg kell küzdenie saját terhével. Szülei megújítani készülnek házassági esküjüket és a szertartásra nem hívják meg a lányukat, mert brutális apja egy korábbi összetűzésük miatt neheztel rá. Catch és Sharon csak egymás pártfogására számíthatnak, de egyre inkább úgy tűnik, amíg önmagukkal nem békélnek meg, egymást sem bírják elviselni.

 

Taxi - AMC, május 7. csütörtök, 21h

Daniel, aki korábban pizzás fiú volt, most a taxi-iparban tapos. Ha azt mondjuk, hogy ez a srác sebességmániás, megközelítőleg sem írtuk le a valóságot. Járgánya a plafonig fel van turbózva, úgyhogy ha rendesen rálép a jobb szélső pedálra, nincs az a rendőrségi radar, amelyik befogná. A balszerencse mégis rátalál Danielre _ Emilien, a zsaru képében _ akit éppen nyolcadszor húztak meg autóvezetésből. Daniel, ha meg akarja tartani kocsiját, kénytelen elfogadni a zsaru ajánlatát: segítsen neki elkapni azokat a német bankrablókat, akik sorra ürítik ki a város széfjeit, majd szuperjárgányaikon mindig elszelelnek. Összeáll hát a díszes társaság. Beszáll a buliba Camille, Emilien anyja, Lilly, Daniel barátnője, meg egy csomó pizzás fiú, akik gyalog, robogókon, de főleg kocsikkal száguldozva mind a pofátlan germánok után vetik magukat. Helyt tudnak-e állni ott, ahol a rendőrség befuccsolt? Emilien elnyerheti-e Petra, a főfelügyelő lányának szerelmét, akibe fülig bele van zúgva? Visszakapja-e Daniel a jogsiját, hogy beteljesüljön álma, azaz végre egy "igazi" kocsit vezethessen?

 

Dick és Jane trükkjei - Sony Movie Channel, május 7. csütörtök, 21h

Az éveken át tartó kitartó munka meghozza gyümölcsét, Dick Harper a média óriáscég alelnöke lesz. Ám a cég váratlanul összeomlik és Dicknek mennie kell. Még pénzt sem tudott félretenni a borús napokra. Most viszont zuhog, mintha dézsából öntenék. Dick és neje, Jane rettegve nézi, amint a csinos külvárosi otthonuk és az autóik elúsznak, az érdekbarátaik eltűnnek mellőlük. A korrupt munkaadója példáján felbuzdulva Dicknek ragyogó ötlete támad: ha a főnöke lopott, talán ő is célt érhet hasonló módszerrel. Frissen szerzett tudományával Dick és Jane kacagtató bosszúhadjáratba kezd.

 

Blue Jasmine - Paramount Channel, május 7. csütörtök, 21h

Jasmine előkelő New York-i társasági hölgy. Az élete azonban összeomlik, a házassága is tönkremegy. Miután képtelen megbékélni a helyzettel, felveszi a kapcsolatot az elhidegült testvérével, a San Franciscóban élő Gingerrel. Hozzá költözik, amíg összeszedi magát. Jasmine megpróbálja leküzdeni az őt kísértő emlékeket, ám egyre mélyebbre süllyed a depresszióba. Bár az arisztokrata viselkedését megőrizi, érzelmileg teljesen labilissá válik. Mindenkinek elrontja az életét, legfőképp a saját magáét.

 

Toni Erdmann - Duna Tv, május 7. csütörtök, 22.45h

A csinos Ines sikeres, elfoglalt üzletasszony, aki csak a nemzetközi karrierjének él. Apja, Winfried aggódik lánya steril és boldogtalan élete miatt, és elhatározza: újra a közelébe kerül, és vidámságot csempész Ines mindennapjaiba. Műfogsort és parókát ragad, és Toni Erdmannként jelenik meg Ines bukaresti irodájában. Tárgyalásokon, fontos fogadásokon és munkavacsorákon is felbukkan, és egyre kellemetlenebb helyzetekbe hozza lányát. Ines szeretné lerázni apját, de a férfi nem tágít. Komikus és kínos pillanatok követik egymást, és Ines kezdeti bosszúsága ellenére kénytelen rádöbbenni, hogy a vidámság és szeretet nélküli élet értéktelen. Cannes-i fesztivál (2016) _ Arany Pálma jelölés: Maren Ade Oscar-díj (2017) _ Legjobb idegennyelvű film jelölés

 

A gépész - Filmcafe, május 7. csütörtök, 22.50h

Trevor Reznik egy éve nem aludt már rendesen. Álmatlansága azonban nem szokványos inszomnia, hiszen folyamatos ébrenléte nem más, mint szakadatlan rémálmok sora, melyekben megdöbbentő paranoiák, bűnök, szorongások kísértik. Éjszakáit vagy a repülőtéri kávézóban tölti Marie-val, a felszolgálólánnyal, vagy egy prostituáltnál, Stevienél, akinek ő a legrendszeresebb kuncsaftja. Egy ideje azonban Trevorral egyre furcsább dolgok történnek. Ki hagy kódolt üzeneteket a lakásán? Miért kezd Marie egyre inkább hasonlítani az anyjára? Miért nem szólt neki Stevie arról, hogy jól ismeri új munkatársát, Ivánt? És egyáltalán, ki valójában Iván? A férfi egyre zavaróbb és nyugtalanítóbb, mintha állandóan őt figyelné. Mi történik vele tulajdonképpen? Összeesküvés áldozata lett vagy az egész csak meggyötört elméjének képzelgése?

 

Hoppá - Duna Tv, május 7. csütörtök, 01.20h

A kilencvenes években játszódó történet főszereplői Ede, a férj (Garas Dezső) és Kati, a feleség (Törőcsik Mari), már a hatvanas éveiket tapossák. Fiatalságukat, munkával töltött éveiket a Kádár-rendszerben élték, ahol rájuk csak a balek szerepét osztották, és ez a rendszerváltás után sem változott. Most is a hajdani káder sógornak áll a zászló. Szokásos napi vitájuk, zsörtölődésük is az évtizedek alatt megszokott módon zajlik. Ede költségcsökkentés céljából vidékre akar költözni, ahová Kati nem vágyik, már a válást fontolgatja. Vajon összetarthatják-e az együtt megélt évtizedek ezt a széteső kapcsolatot?