Csütörtökön bebizonyosodik, hogy Jennifer Aniston igenis tud játszani, ha akar

A Jóbarátok után készült filmdrámában, a Boldogság bármi áronban megvillantja színészi képességeit.

Zseton és beton - M5, április 23. csütörtök, 21h

Egy konstancai srác egy reggel arra ébred egy szülőkkel és sörösrekeszekkel tömött, üzlethelyiséggé alakított apró lakásban, hogy a helyi nagymenő (gengszter vagy vállalkozó, egyre megy) az ágya szélén ül és mosolyog. Felajánlja neki élete nagy lehetőségét, egy halom pénzt egy csomag Bukarestbe juttatásáért cserébe. Persze, jó _ mondja a méla srác, aztán miután megegyeztek, fekszik vissza aludni. A nagymenő még visszaszól: most. A fiú nagy nehezen elindul, s persze a tiltás ellenére magával viszi barátját és annak barátnőjét is. Az úton azonban követőkre, majd üldözőkre akadnak s hamarosan kiderül, nem akármit szállítanak...

 

Boldogság bármi áron - Filmbox Extra HD, április 23. csütörtök, 21h

Claire-nek sajog mindene. Teste fájdalma eléggé nyilvánvaló a hegekből, melyek a testét fedik és abból, ahogy vonszolja magát, beleremegve minden egyes bizonytalan lépésbe. Hasonlóan gyengén rejtegeti az érzelmi fájdalmakat is. Szinte minden szavával valamilyen perzselő átkot szór környezetére. Elmarta maga mellől a férjét és a barátait is, még a fájdalommal élők támogatócsoportjából is kirúgatta magát. Az egyetlen, aki még megmaradt Claire egyébként teljesen remete életében, a házvezetőnője, Silvana, aki azonban már alig tudja tolerálni főnöke alkohol és nyugtatók iránti csillapíthatatlan vágyát. Ám Claire egyik társának a fájdalommal élők támogatócsoportjából, Ninának öngyilkossága felfedi egy másik szenvedélyét is. Ahogy Claire szép lassan beilleszti magát Nina férje és fia életébe, lehet, hogy végül megtalálja a megváltást.

 

Halálos fegyver 2. - Film+, április 23. csütörtök, 21h

Riggs (Mel Gibbson) és Murtaugh (Danny Glover) nyomozót bízzák meg Leo Getz (Joe Pesci) felügyeletével. Leo könyvelőként kreativitását arra használta, hogy tisztára mosson közel fél billió, drogüzletből származó dollárt. A két detektív nem is sejti, hogy a pénz nagy része, ami Leo közreműködésével vált legálissá, attól a szervezettől származik, melynek felszámolásán dolgoznak. A rossz fiúk persze mindenképpen el akarják tüntetni Leót és az őrzésére kirendelt két rendőrt is. A nyomok egy nagykövethez vezetnek, akinek gyönyörű asszisztense végzetesen rabul ejti Riggs-et.

 

Neveletlen hercegnő 2.: Eljegyzés a kastélyban - Viasat3, április 23. csütörtök, 21h

Miából, a neveletlen hercegnőből öt év alatt gyönyörű nő lett, aki alig várja, hogy végre a gyakorlatban is kipróbálhassa magát Genovia hercegnője szerepében. Miután beköltözik a palotába nagyanyjához, Clarisse királynőhöz, kiderül, hogy nem élvezheti sokáig a hercegnői életet, mert hamarosan a koronát kell viselnie. Persze a problémák soha nem járnak egyedül. A meglepett kisasszonnyal mellékesen azt is közlik, hogy a genoviai törvények értelmében a hercegnőnek a megkoronázás előtt még férjhez kell mennie.

 

Mennyei csodák - SuperTV2, április 23. csütörtök, 22.20h

A Beam család hihetetlen, ám igaz története. Amikor Christy megtudja hogy tízéves lánya, Anna egy ritka, gyógyithatatlan betegségben szenved, elhatározza, hogy megtalálja a gyógyulásának a módját, bármibe kerüljön is. Később Anna egy szörnyű balesetet szenved, amit nemcsak hogy túlélt, de hihetetlen és megmagyarázhatatlan csodában lesz része. A baleset ugyanis drámai változást hoz a kislány állapotában, lehetővé téve, hogy elinduljon a gyógyulás felé, és a család újra boldogan éljen.

 

Jack Reacher - Mozi+, április 23. csütörtök, 21.15h

Amikor egy fegyveres megöl öt embert hat lövéssel, minden bizonyíték a letartóztatott gyanúsítottra utal. A kihallgatás során azonban a gyanúsított csak egy cetlit nyújt át a következő szöveggel: "Kerítsék elő Jack Reacher-t!" Így kezdődik a rendhagyó hajsza az igazság után, amelynek során Jack Reacher egy váratlan ellenféllel kerül szembe, aki mestere az erőszaknak, miközben súlyos titkot őriz...

 

A holló - Filmcafe, április 23. csütörtök, 22.50h

Amikor a XIX. századi Baltimore-ban egy anya és lánya brutális gyilkosság áldozata lesz, Emmett Fields nyomozó (Luke Evans) megdöbbentő felfedezést tesz. A bűntény egy fiktív esetre emlékeztet, amiről részletesen számolt be a helyi újság Edgar Allan Poe (John Cusack) egyik történeteként. Miközben a rendőrség magát Poe-t is kihallgatja, újabb kegyetlen gyilkosság történik, amit egy másik népszerű Poe-történet ihletett.

 

A könnyű élet varázsa - Film4, április 23. csütörtök, 23.40h

Ismerjük meg három generáció életét, a századfordulótól az 1940-es évekig a filmből, amely az alapul szolgáló Kaye Gibbons sikeres bestseller regényéhez hasonlóan sármos, kedves és csodálatos mód különös életvágyat árasztva elevenedik meg a filmvásznon.Az észak-karolinai erdőség sosem látott még Charlie Kate Birch-höz (Gena Rowlands) hasonló asszonyt. Sok mindenben volt ő az első: az első, aki bemutatta a lakáson belüli vezetékhálózatot, az első, aki "kisétált" az Elfújta a szél közepén, az első gyógynövény alapú gyógyszerekkel próbálkozott és az első aki hallótávolságon belül mindenkit meggyőzött arról, hogy minden férfi "gyengeelméjűséget" hordozó génnel született. Az igencsak független asszonyt férje elhagyta, ő pedig jó otthont teremtett lányának, Sophiának (Mimi Rogers) a rossz házasságot háta mögött hagyott és egy jobbra vágyakozó fiatalasszonynak és intelligens, kellően cinikus unokájának, Margaretnek (Susan May Pratt).Birchék leleményessége és különösen Charlie-nak az emberi szenvedést nem tűrő erőteljes akarata folytán az élet mindig tartogat fordulatokat számukra. Első szerelmek, elveszett szerelmek, újrakezdések, élet és halál. Charlie mindenkinél jobban ismeri azt az emberi lélekből kibontakozó vihart, mely messzire vitte el őt és családját, s hittel tovább viheti őket egy jobb jövő felé.