Egy kellőképpen csavaros erotikus thriller Halle Berryvel

Egy mindenre elszánt újságírónőt alakít, aki ki akarja deríteni, ki ölte meg a barátnőjét, és ezért még arra is hajlandó, hogy Bruce Willisszel kavarjon.

Bár az úgy nevezett erotikus thriller a kilencvenes évek elején élte fénykorát az Elemi ösztönnel és társaival, a műfaj nem halt ki, időről időre újra felüti a fejét, ha nem is olyan masszívan, mint korábban. Ilyen a 2007-es Vadidegen is, ami azért vicces, mert annak idején az egyik főszereplő, Bruce Willis is csinált erotikus krimit a maga fénykorában Az éj színe (1994) címmel, ami mellesleg csapnivaló lett. Csakhogy itt most nem Willis az IGAZI főszereplő.

 

Az igazi főszereplő egy Rowena Price nevű rátermett újságírónő (Halle Berry), aki történetünk elején egy, a nyilvánosság előtt homofób, ám titokban meleg képviselő után nyomoz társával, Miles-szal (Giovanni Ribisi), ám főnökük politikai okokból leállítja őket, de legalább megtudjuk, hogy a lány kitartó és bevállalós. Akkor is kitartó, amikor kiderül, gyerekkori barátnője, Grace gyilkosság áldozata lett, ráadásul úgy, hogy terhes volt, és minden bizonnyal fontos szerepet játszik az ügyben, hogy a lány titkos internetes chatszobák látogatója volt. A szálak egy menő reklámügynökséghez és annak igazgatójához, Harrison Hillhez (Bruce Willis) vezetnek, hősnőnk pedig álnéven „beépül” a céghez, majd viszonyt kezdeményez a férfivel, mind online, mind a valóságban, és ezzel veszélyes terepre téved.

James Foley rendező (Siralomház, A sötét ötven árnyalata), akinek amúgy is sokat kellett improvizálnia, amikor a tervezett floridai helyszíneket a forgatás megkezdése előtt elvitte egy hurrikán, sokat dolgozott azon, hogy a Vadidegen története kellőképpen csavaros, az egyes fordulatok pedig kellőképpen fifikásak legyenek, ezért a filmhez három különböző befejezést készített el. Így aztán maguk a színészek sem tudták pontosan, hogy akkor ők most gyilkost vagy áldozatot, esetleg cinkostársat játszanak, hiszen mindegyik verzióban más volt a tettes és más a motiváció. Ez nyilván jó kis pluszmunka volt mindenkinek, de ez ad némi pikantériát a produkciónak – a többi pikantériát maga Halle Berry szolgáltatja, aki itt néhányszor kivetkőzik önmagából.