Ezeket a filmeket ajánljuk a szombati tévézéshez

Annyi jó filmet adnak szombaton, hogy két cikkbe tudtuk összegyűjteni őket. Ezeket a filmeket napközbenre ajánljuk, egy másik cikkben az esti filmeket gyűjtöttük össze.

A púpos - Film Mánia, március 13. szombat, 9.35h

Lagardere, az ifjú kardforgató ismer minden kis stiklit, de a vágyai netovábbja, hogy ellesse Nevers herceg kivédhetetlen cseles döfését. A véletlen úgy hozza, hogy némi csetepaté után Nevers az írnokául fogadja. Amikor a herceget megöleti unokafivére, Gonzague, hogy a helyébe lépjen, Lagardere-re hárul a feladat: biztonságba kell helyeznie Nevers csecsemő kislányát és egyetlen örökösét a vérre szomjazó martalócok elől.

 

Vasakarat - Film+, március 13. szombat, 9.55h

Az ifjú Will Stoneman (Mackenzie Astin) jövője veszélybe kerül, amikor apja belefullad a jeges folyóba, és Will az édesanyjával kilátástalan anyagi helyzetbe kerül. A félárva Will továbbtanulása érdekében úgy dönt, hogy benevez egy olyan maratoni kutyaszánversenyre, amelyben a győztesnek tízezer dollár üti a markát. A feladat több mint embert próbáló: csikorgó hidegben kell több száz kilométert megtenni a kanadai Winnipegtől az amerikai St. Paulig, amely több napos út. Willnek minden képzeletet felülmúló erőpróbát kell kiállnia, és kizárólag önmagában, valamint hűséges kutyái segítségében bízhat...

 

Egy asszony illata - AMC, március 13. szombat, 10h

Hálaadás hétvégéje van New Yorkban. Frank Slade nyugállományú alezredes azért jött a városba, hogy végre élvezze az életet: a jó éttermeket, a gyönyörű nőket, a limuzinokat és a luxuslakosztályt a Waldorf-Astoriában. A vak férfit a fiatal Charlie Simms vonakodva kíséri el az útra, nem is sejtve, hogy egy életre szóló leckét kap. Az együtt töltött napok pedig mindkettejüket örökre megváltoztatják.

 

A nagy vakáció - Filmcafe, március 13. szombat, 10.10h

Bosquier iskolaigazgató a feleségével szigorú elvek szerint vezeti a gimnáziumot. A legnagyobb gondot saját gyermekük okozza, amikor megbukik az angol vizsgáján. Az iskolaigazgató elhatározza, hogy tanulásra kényszeríti fiát és nyelvtanfolyamra küldi Angliába. A kamasznak azonban esze ágában sincs szüleire hallgatni. Rábeszéli egyik barátját, hogy utazzon el helyette, ő meg egy szajnai kajaktúrára megy. A személycsere azonban hamar kiderül és az igazgató úr, elindul megkeresni a fiát.

 

Hintónjáró szerelem - Duna World, március 13. szombat, 11.25h

A Balaton-parti község szövetkezetének vezetősége mindenhová hintón jár, hogy bosszantsa Peczölinét, az egyéni gazdálkodó úrhatnám feleségét. Bár Peczöliék és a téesz között viszály dúl, Vilma, Peczöli lánya és Berci, a téesz-elnök fia szeretik egymást. Peczöli belépne a szövetkezetbe, ha az nem ellenezné almanemesítési kísérleteit. Egy pesti professzorhoz megy szaktanácsért. Végül a szüreti bálra betoppanó professzor, s Terka keresztanyám, a párt titkárnéja jóvoltából minden elrendeződik. Peczöli belép, Peczöliné hintóba ül, a fiatalok egybekelnek. Csak a lovak bokrosodnak meg.

 

Az arany bűvöletében - Film Mánia, március 13. szombat, 12.15h

Pierre Augagneur (Jean-Paul Belmondo) a második világháború francia idegenlégiójának egyik legjobban kiképzett és legjobb katonája. Megbízhatóságáról azonban nem zengenek ódát. A német hadsereg előrenyomulása miatt Tunéziában az ott elrejtett francia aranykészletek egy részének biztonságba helyezését kell a légiónak elvégeznie. A feladat veszélyessége miatt, Pierre-re bízzák annak a csapatnak a vezetését, amelynek ezt véghez kell vinnie. Bár Pierre és társai teljesítik a feladatot, a németek csapdába ejtik őket. Csak néhányan élik túl az összecsapást. Az arany viszont ott marad náluk.

 

A nagyon nagy ő - Moziverzum, március 13. szombat, 12.25h

Hal Larson (Jack Black) nem valami nagy szám, de igényei és kritikus megjegyzései azok vannak, ha nőkről van szó. De a kutya se megy el vele, ezért kihasználja a váratlan lehetőséget. Tony (Anthony Robbins), a motivációs guru felajánlja, hogy hipnózissal segít rajta. A gyors kezelés után Hal csak a nők belső értékeit veszi észre. Nemsokára vadul szerelmes lesz a kövér Rosemarybe (Gwyneth Paltrow). Mauricio (Jason Alexander) szintén pancser barátja rá se ismer, és mielőtt végzetesre fordulna Hal sorsa, minden eszközzel azon dolgozik, hogy visszaterelje a helyes útra.

 

Egy nap - RTLII, március 13. szombat, 12.30h

Miután együtt töltik egyetemi diplomaosztójuk napját _ 1988. július 15-ét -, Emma Morley és Dexter Mayhew között olyan barátság szövődik, amely élethosszig tart. Emma elvekkel és ambíciókkal rendelkező lány, aki arról álmodozik, hogy jobb hellyé alakítja a világot. Dexter tehetős sármőr, aki arról álmodozik, hogy a világ az ő játszótere lesz.Kapcsolatuk kulcsfontosságú pillanatait a következő két évtized július 15-ei napjainak bemutatásából ismerhetjük meg. Legyenek éppen együtt vagy külön, láthatjuk, amint Dex és Em elfoglalja magát ügyes-bajos dolgaival; megismerjük baráti viszonyaikat és különböző vitáikat, reményeiket és elszalasztott lehetőségeiket, mosolyaikat és könnyeiket. Valahol az utazás során a két embernek rá kell jönnie, hogy amit annyi ideig kerestek, és amire olyan régóta vágynak, valójában végig az orruk előtt volt. Amint kiderül számukra, hogy egészen pontosan mit is jelentett az a bizonyos 1988-as nap, megismerik a szerelem és az élet valódi természetét.

 

Megan Leavey - RTL Klub, március 13. szombat, 15.20h

Megan (Kate Mara) képtelen túltenni magát barátnője halálán, amiért magát is felelősnek érzi. A teljes önpusztítás határán a hadseregtől lehetőséget kap arra, hogy talpra álljon, és végre találjon valami értelmes célt az életének. Ám hamarosan a tengerészgyalogságnál is bajba kerül fegyelmezetlensége miatt és büntetésből a bombakereső kutyák ketreceit kell takarítania. A büntetés során összebarátkozik Rex-szel, a kezelhetetlen kutyával, és ez gyökeresen változtatja meg az életét. Olyan sikeres párt alkotnak, hogy hamarosan Irakba vezénylik őket, ahol életeket mentenek. Megan elköveti azt a hibát, hogy saját kutyájaként tekint Rexre, és elválaszthatatlan barátként kötődik hozzá. Az élet azonban újabb próba elé állítja.

 

Mici néni két élete - Duna Tv, március 13. szombat, 15.25h

Hétköznapi eset: egy fiatal pár és egy idős hölgy eltartási szerződést kötnek, és a fiatalok beköltöznek a lakásba. Ez történt Mici nénivel és az ifjú párral, Katival és Lacival is. A folytatás azonban már egyáltalán nem mindennapi. Az idős hölgy, a hajdani ünnepelt színésznő ugyanis új, titkos udvarlót talál, míg az ifjú pár babát vár, csak nem merik bevallani. A titkolózás félreértések sorozatához vezet... A szenzációs filmvígjáték főszerepeiben olyan csodálatos színészeket láthatunk _ többek között _ mint Kiss Manyi és Páger Antal. A filmmel a rendezőre, Mamcserov Frigyesre emlékezünk.

 

Ha maradnék - Moziverzum, március 13. szombat, 16.45h

Mia Hall a tinédzserek gondtalan életét éli és a legfontosabb döntés, amit meg kell hoznia, nem más, mint, hogy zenei pályára készülve felvételizzen a nívós Juilliard zeneakadémiára vagy szerelmével, Adammel fűzze szorosabbra a szálakat. Azonban minden megváltozik, amikor egy felszabadult családi kirándulás tragédiába torkollik, Miának pedig élet és halál között egy sokkal fontosabb döntést kell meghoznia, amely nem csak a jövőjét, hanem egész sorsát befolyásolja.

 

Hanta-palinta - Filmcafe, március 13. szombat, 16.55h

André lányával, a 14 éves Véróval Mauritiusra utazik, hogy ott töltsék az ünnepeket. A kamasz lány valóságos istencsapásként éli meg, hogy édesapjával kell vakációra utaznia. E szörnyű érzés pusztán addig tart, míg szállodájukban meg nem pillantja az ellenállhatatlan Bent. Valóságos haditervet épít fel álmai férfijának elcsábítására, melynek lényege egy nem mindennapi történet. E szerint anyja őrült, ő pedig megszökött Andréval, akit a szeretőjeként mutat be.