Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

Csütörtök este ezeket nézhetitek a tévében!

Sorsjegyesek - Viasat2, július 14. csütörtök, 20h

Charlie Lang (Nicolas Cage) semmi másra nem vágyik, mint hogy jó zsaru, segítőkész szomszéd, szerető férj és jó apa legyen. Murielnek (Rosie Perez), a feleségének viszont minden gondolata a pénz körül forog. Egy nap Charlie munka közben egy olyan kávézóban ebédel, melynek pincérnőjét, Yvonne-t (Bridget Fonda) kisemmizte felelőtlen férje. Amikor a férfi észreveszi Yvonne szomorúságát, megpróbálja felvidítani, de munkája elszólítja és amikor fizetni készül, akkor veszi csak észre, hogy nincs nála pénz borravalóra. Van azonban egy lottószelvénye, ezért megígéri Yvonne-nak, hogy ha kihúzzák a számait, megfelezi vele a nyereményt. És csodák-csodája Charlie megüti a négymillió dolláros főnyereményt.

 

Balfácán - M5, július 14. csütörtök, 20h

Eltűnik egy gazdag üzletember kétbalkezes lánya, és sem a rendőrség, sem a magándetektív nem bukkan nyomára. A cég pszichológusának támad egy igen bizarr ötlete, amit a kétségbeesett apa végül elfogad. Az a tanács, hogy az elrabolt lányt, akit a rendőrség nem tud előkeríteni, csak egy olyan ember találhat meg aki abszolút peches. Egy keménykötésű magándetektív (Gérard Depardieu) tehát magával viszi a balszerencsés alkatáról közismert segédkönyvelőt (Pierre Richard). hátha a lelki rokonság vezeti őket nyomra. Veszélyes kalandokkal teli út veszi kezdetét. Ellenfeleik sem nehezíthetnék meg jobban a dolgukat, mint saját maguk, de a végén a szerencse melléjük szegődik....

 

Underworld - AMC, július 14. csütörtök, 21h

Évszázadok hosszú során át két faj fejlődött ki, valahol az emberi kultúra mélységeiben rejtőzködve _ az arisztokratikus, kifinomult Vámpírok és a brutális, vadállatias Lycanok (farkasemberek). Az emberek számára a létezésük csupán egy mítosz suttogása. De egymás számára egy életen át halálos riválisok ők, akik titkos háborúra esküdtek fel egymás ellen, háborúra mindaddig, míg végül csak az egyik faj marad majd életben. A folyamatosan zajló küzdelem közben egy Vámpír harcos, Selene (Kate Beckinsale) egy Lycan összeesküvés nyomára bukkan: egy embert, egy fiatal, az egész háborúról mit sem sejtő "földi" orvost akarnak túszul ejteni. A harcos vámpírlány mindenhová követi Michaelt (Scott Speedman), s közben azon kapja magát, hogy eddig soha nem tapasztalt kötődést érez a férfi iránt. Ahogy Selene minden követ megmozgat, hogy megmentse Michaelt és felderítse a férfit fenyegető Lycan összeesküvést, a vámpírlány olyan titok nyomára bukkan, amelynek félelmetes következményei vannak mindkét törzs számára.

 

Zombieland - Film+, július 14. csütörtök, 21h

Az egyik szimplán lelép, ha valami ijesztővel találkozik. A másik imádja a harcot, és az öklénél csak a feje keményebb: ha a világot elárasztották a zombik, az emberiség pedig felkerült a legveszélyeztetettebb fajok listájára, mindkét módszer elfogadhatónak tűnik. Columbus és Tallahassee nagyon különböznek egymástól, mégis közösen próbálják átvészelni a folyamatosan rájuk leskelődő bajt, a mindenütt jelenlévő élőhalottakat. Pedig az igazi veszély az emberek között les rájuk. Összeismerkednek két lánnyal, akik egész más eszközöket vetnek be a túlélés érdekében. Ám amikor négyszemélyessé szervezik a csapatot, már nem biztosak, mi volna jobb, megbízni egymásban, vagy a zombik kitárt karjába futni.

 

A mesterlövész - Viasat Film, július 14. csütörtök, 21h

A visszavonult mesterlövész, James Dial sohasem bocsátotta meg magának, hogy futni hagyta a világ egyik legveszedelmesebb terroristáját. Nem is kérdés, hogy újra fegyvert ragad, amikor egykori megbízói felkeresik a lehetőséggel: fejezze be, amit elkezdett. A rutinmunkának ígérkező küldetés azonban hamarosan rémálommá válik, amikor a teljes brit rendőrség Dial nyomába ered. Mikor Windsor főnyomozó megölésével is őt gyanúsítják, Dial ráébred, hogy megbízói átverték. Egyetlen reménye egy 12 éves kislány, akinek a segítségével kétségbeesett kutatásba kezd a gyilkos és az igazság után. 

 

Fűrész - Film Mánia, július 14. csütörtök, 22.40h

Mit tennél meg azért, hogy mentsd az életed? Készülj egy idegborzoló utazásra a terror legsötétebb bugyraiba. A megháborodott szadista sorozatgyilkos áldozatait megszállottan az élet értékére akarja megtanítani úgy, hogy erkölcsileg szilárd embereket rabol el, és hátborzongató játékra kényszeríti őket, melynek tétje a saját életük. Az áldozatok mindegyikének képtelen döntési helyzetekkel szembesülve kell megküzdenie azért, hogy visszanyerje életét, vagy ellenkező esetben belehaljon a próbálkozásokba.

 

Másnaposok 3.  - Film+, július 14. csütörtök, 22.55h

Marshall (John Goodman), azaz a Főnök elrabolja a Farkasfalkát, és arra kényszeríti őket, hogy szerezzék vissza a 21 millió dollárnyi aranyat, amit Mr. Chow (Ken Jeong) ellopott tőle. A négy jó barát, Phil (Bradley Cooper), Stu (Ed Helms), Alan (Zach Galifianakis) és Doug (Justin Bartha) újra pácban vannak. Meg kell találniuk Chow-t, akivel Alan meleg hangvételű levelezést folytatott a börtönből. Hamarosan meg is találják a fickót, ám a katasztrófa elkerülhetetlen. Alan ugyanis hónapok óta nem szedi a gyógyszereit.

 

A detonátor - Viasat Film, július 14. csütörtök, 23.05h

Sonni Griffith, a CIA titkos-ügynöke egyedül érkezik Lengyelországba, hogy elfogjon egy fegyverkereskedőt. Amikor azonban a célpont leleplezi, Griffith a börtönben találja magát, ahonnan gyorsan kihozza a CIA és egy új feladatot bíz rá, azaz vissza kell kísérnie Nadia-t, a gyönyörű orosz nőt Amerikába. Ám Griffith hamarosan rádöbben, hogy a nőre ugyanaz a fegyverkereskedő vadászik, akit ő is le akart leplezni, s ellenfele bármire képes, hogy kiszedje Nadia-ból, hogy hová rejtette el azt a 30 millió dollárt, amiből a férfi vehetne egy atombombát. Amikor pedig egy besúgó a CIA-nál felfedi Griffith és Nadia rejtekhelyét, egymaguknak kell szembeszállniuk a fegyvernepperrel, hogy életben maradjanak, és megmentsék a világot.

 

Elemi ösztön 2. - Filmcafe, július 14. csütörtök, 23.15h

Dögös sportkocsi repeszt az éjszakában, majd a folyóba zuhan. Catherine Trammel (Sharon Stone) vizesen ugyan, de épp bőrrel megússza a balesetet. Különös viselkedése miatt a korábban már gyilkossággal megvádolt írónőt Michael Glass (David Morissey), a neves pszichiáter hallgatja ki. A szakvélemény: kockázatfüggőség. Nagy befolyásának köszönhetően persze Catherine-t ismét felmentik a gyilkossági vád alól, ám Catherine jelentkezik Glass magánrendelőjében. Glass számára nem kétséges, újabb játszma vette kezdetét.

 

Inferno - AMC, július 14. csütörtök, 23.15h

Inferno lakóinak egy hősre van szükségük, aki leszámol a várost rettegésben tartó, egymással is háborúskodó két családdal. A maghasonlott zsoldos, Eddie Lomax (Jean-Claude Van Damme) úgy érzi, számára már nincs jövő, de még utoljára hajlandó jót tenni. A terv kezdetben remekül működik, a két családot sikeresen egymásnak ugrasztja. Csakhogy nem számol a gyönyörű Rhondával (Gabrielle Fitzpatrick), aki két tűz közé kerül, ráadásul beleszeret Lomaxba.

 

Gyilkos ösvény - Mozi+, július 14. csütörtök, 23.25h

Egy vidéki hegyi kisváros korrupt seriffhivatala összeomlik, amikor egy nem kívánt szemtanú megzavarja kétes ügyeiket.